Tarih: 09.08.2016 11:34

KÖYLÜLER CAN ÇEKİŞİRKEN BULDU

Facebook Twitter Linked-in

Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'ne bağlı Mollahüseyin Köyü'nde kovanların yakınından geçen at, yüzlerce arının saldırısına uğrayınca telef oldu.

CAN ÇEKİŞMEYE BAŞLADI

Eleşkirt İlçesi Mollahüseyin Köyü'nde kovanların yakınından geçen at, yüzlerce arının saldırısına uğradı. Arıların sokması sonucu vücudunda şişlikler oluşan at can çekişmeye başladı. Arıların sokması sonucu vücudunun her tarafında şişlikler oluşan ve can çekişen atın yardımına köylü ve arıcılar koştu.

ÜZERİNE SOĞUK SU DÖKTÜLER

Köylüler telefonla aradıkları veteriner hekimin yönlendirmesi ile atı dere kenarına götürüp üzerine kovalarla soğuk su dökerek yıkadı. Ancak, arıların soktuğu at, bir süre sonra kurtarılamadı ve telef oldu.

KURTARILAMADI

Çevre köylerden kaçıp geldiği tahmin edilen atın sahibinin ortaya çıkmadığını belirten köylülerden Sena Yakut, "Kovanların bulunduğu yerde otlayan at aniden yüzlerce arının saldırısına uğradı. Bir süre sonra uzaklaşarak arılardan kurtulan atın vücudunun her yerinde şişlikler oluştu. Veterineri aradık ve ne yapmamız gerektiğini sorduk. Atı yıkamamızı ve daha sonra şok iğnesi yapmamızı istedi. Ancak hayvanı kurtaramadık" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —