Tarih: 31.03.2016 15:27

Köy Yoluna Döşenen Patlayıcı İmha Edildi

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır merkez Sur ilçesine bağlı 2 köy arasındaki yola döşenen el yapımı patlayıcı, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından son anda fark edilerek, kontrollü bir şekilde imha edildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAYINLADI

Diyarbakır Valiliği, merkez Sur ilçesine bağlı Büyükakören ile Özekli Mahalleleri arasında, PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının bulunup imha edilmesiyle ilgili yazılı olarak bir açıklama yaptı.

"VATANDAŞLARIMIZI OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Açıklamada, "Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemleri neticesinde vatandaşlarımızın, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını olumsuz olarak etkilenmektedir.

"HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMAKTADIR"

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır.

"3 TÜP İLE GÜÇLENDİRİLMİŞ EYP"

Bu tedbirler kapsamında; 30 Mart 2016 tarihinde Sur ilçesine bağlı Büyükakören ile Özekli Mahalleleri arasında bulunan yolda icra edilen Mayın/El yapımı patlayıcı araması esnasında, Aksalkım Mahallesi karşısında bulunan yolun kenarına bölücü terör örgüt mensuplarınca el yapımı yerleştirilerek üzerinin toprak yığını ile kapatıldığı tespit edilmiş, tespit edilen 3 tüp ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı madde, imha timi tarafından yola zarar vermemek için bulunduğu yerden emniyetli bir yere taşıdıktan sonra patlatılarak imha edilmiştir.

"YOL TEKRAR TRAFİĞE AÇILDI"

Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolunda oluşan tahribat sonucunda kısa süreliğine araç trafiğine kapatılmış, müteakiben yolun onarılarak tekrar trafiğe açılması sağlanmıştır.

"KARARLILIKLA DEVAM EDİLECEKTİR"

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

koo-004.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —