Tarih: 19.11.2011 13:08

Köy muhtarının büyük başarısı

Facebook Twitter Linked-in

Mudanya'nın Kumyaka köyü muhtarı Ramiz Batmaz'ın, proje koordinatörü Tijen Yener aracılığıyla sunduğu "zeytinde verimliliği artırma" adlı proje BEBKA tarafından kabul edildi. Mayıs ayından bu yana yapılan eğitimlerle 18 ile 70 yaş arasında erkek ve kadın çiftçilere 126 saat eğitim verildi.Mudanya Otantik Otel'de yapılan toplantıya, muhtar Ramiz Batmaz, proje ortaklarından Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Doç. Dr. Mihriban Korukluoğlu, Bursa İl Özel İdaresi Sağlık ve Çevre Daire Başkanı Haluk Bilgesoy, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk katıldı.

 

 

Proje koordinatörü Tijen Yener, "Projenin hedefi, yetiştirilen ürünlerin katma değeri ile zeytinde verimin ve kalitenin artırılması, müstahsilin ürününü daha rekabetçi bir fiyata satmasının sağlanmasıdır. Altı aylık projenin bütçesi 53 bin 244 liradır. Oraklarımız, Bursa İl Özel İdaresi, Uludağ Üniversitesi ve Mudanya Kaymakamlığıdır. Maksadımız Kumyaka zeytini markasını oluşturmaktır. Sulama, budama, beslenme, gübreleme, hastalık ve zararlılar hakkında çiftçilere eğitim verdik" dedi.

 

 

 

Kaymakam Adem Öztürk ise, "Çiftçileri eğitmeyi hedefleyen önemli bir projeye ortak olarak girdik. Gerçekten çok güzel bir proje, ben bu projeden dolayı köy muhtarımızı tebrik ediyorum. Bu projenin özelliği, köy muhtarımız tarafından hazırlanıp destek alan ilk proje olmasıdır" dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —