Tarih: 09.07.2012 16:02

KOTİB'de yeni sözcü Turan oldu

Facebook Twitter Linked-in

Sırf Tiyatro'nun ev sahipliğinde Gölcük Sanat Galerisi'nde gerçekleşen toplantıda Kocaeli Tiyatrolar Çevresi'nin adı Kocaeli TiyatrolarBirliği olarak değiştirildi. İlk dört toplantıda sözcülüğü oluşumunçağrıcısı Gebze BİLKAR Tiyatro Topluluğu, Aktan Uslu ile sürdürmüştü.Toplantının son gündem maddesi sözcü seçimi oldu. Seçimi daha önce

kendi kurumsalında değerlendiren BİLKAR sözcülüğe aday olmazken Oyun İstasyonu'ndan Gülabi Turan'ı sözcülüğe aday gösterdi. Turan birliğin dönemsel sözcülüğüne oy birliğiyle seçildi.

 

SIRF TİYATRO, KARTEPE'YE EL ATACAK

 

Kuruluş amaçlarından biri Kocaeli'nin her ilçesinde tiyatroyu sevdirmek, her ilçede tiyatro yapılmasının önünü açmak olan Kocaeli Tiyatrolar Birliği, cumartesi günkü toplantıda BİLKAR tarafından sürdürülen Kandıra çalışmaları ile birlikte tiyatro topluluğu olmayan diğer 6 ilçe ve Tüpraş Tiyatro Topluluğu'nun Koç Grubu hukuku gereği dışa açılmamasından ötürü Körfez İlçeyi değerlendirdi. Kartepe'de tiyatro topluluğu kurulması için ön çalışma ve temasları kurmak üzere ise Sırf Tiyatro sorumluluk üstlendi. Darıca, Dilovası ve Çayırova'da

benzer çalışmaların Gebze'deki tiyatro topluluklarınca yürütülmesi kararlaştırıldı. Derince ve Başiskele ile Körfez ilçelerinde hangi toplulukların sorumluluk alacağı ise bir sonraki toplantının gündemine ertelendi.

 

GAZETE VEYA BÜLTEN TARTIŞILIYOR

 

Kocaeli Tiyatrolar Birliği'nin Gölcük'teki toplantısında yayın konusu bir kez daha gündeme geldi ancak sağlıklı bir sonuca varılabilmesi için kararı, bir sonraki toplantıya ertelendi. Gazete tipi ve bülten tipinin yanı sıra sosyal medya ve internet sitesi üzerinden propagandanın da tartışıldığı toplantıda kararın, iki hafta sonra İzmit'te Kocaeli Bölge Tiyatrosu'nun ev  sahipliğinde yapılacak beşinci toplantıda alınmasına kanaat getirildi.

 

 

Toplantının ardından topluluk temsilcileri Sırf Tiyatro'da Mehmet Cinemre ve Bahadır Gökçek tarafından ağırlandı. Cinemre ve Gökçek konuklarına Sırf Tiyatro'nun yerlerini gezdirip çalışmalarına dair bilgilendirmede bulundu. Sohbetin ardından topluluklar 21 Temmuz'da İzmit'te Kocaeli Bölge Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleşecektoplantıda bir araya gelmek üzere ayrıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —