Tarih: 26.06.2012 11:49

Köşker'den "Yerel Medya" sunumu!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde sunum yaptı. Birliğin Zeytinburnu’nda bulunan binasında gerçekleştirilen toplantıda Başkan Köşker, Somali ve Kenya’dan gelen yerel yöneticilere ‘Yerel Yönetimlerin Mali Yapısı ve Etkin Kullanımı’ konulu bir sunum gerçekleştirildi. Somali ve Kenya’dan gelen yerel yönetici ve belediyecilere sunumunu; bütçe hazırlama, gelir toplam, etkin dağılım ve verimli kullanım gibi 4 ana başlıkta gerçekleştiren Başkan Köşker, toplantının son bölümünde yöneltilen soruları cevaplandırdı.

 

 

 

SOSYAL BELEDİYECİLİK

 

 

 

Başkanlığını, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun üstlendiği birliğin genel sekreteri Mustafa Başkurt’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda sunumuna, “Şehirlerin yarıştığı bu yeni dönemde, yerel yönetim ve yerel kalkınma gibi kavramlarda daha fazla duyulmaya ve önem kazanmaya başladı” sözleriyle başlayan Başkan Köşker, yeni dönemde, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik ilkesinin öne çıktığını dile getirdi.

 

 

 

KENTE ÇOCUK ŞEFKATİ

 

 

 

Mali ve teknik konularda konukları aydınlatan Başkan Köşker, belediyecilik anlayışının temelinde ‘insan odaklı hizmet’ yattığını vurguladı. “Vatandaşa rağmen ‘ben yaptım oldu’ mantığı geride kaldı” diyen Başkan Köşker, “Parti ve siyaset ayrımı yapmaksızın herkesin başkanı olabilmek, herkese eşit hizmet edebilmek önemli. Belediyecilik, bir çocuğa gösterilen özeni, şefkati, sabrı, sevgiyi, hoşgörüyü kentinize göstermenizi gerektirir. Değişimin hızla sürdüğü Gebze’mizi ülkemizin marka kentleri arasına sokabilmek için girdiğimiz hizmet yarışımıza, halkımızdan aldığımız güç ve gösterdikleri teveccühle devam ediyoruz.

 

 

 

ÖN PROTOKOL İMZALANDI

 

 

 

Mesaimizin büyük bir bölümünü halkımızın arasında geçiriyoruz. Onların sorunlarını yerinde tespit ederek, aldığımız görüşler ışığında çözüm üretiyoruz. Gönlümüzün ve makamımızın kapısı ardına kadar tüm hemşerilerimize açık. Telefonumuz 24 saat herkese açık. Vatandaşımızla sürekli iletişim halindeyiz. Amacımız Gebze’mize katkı sunmak, kentimizi işinden dolayı değil, yaşamaktan ötürü mutlu olduğu bir kent haline getirmek” dedi.  Belediyeciliğe dair deneyimlerini örneklerle Somalili ve Kenyalı mevkidaşlarıyla paylaşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Somali Cumhuriyeti Garawe Belediye Başkanı Abdiaziz Noor Elmi ile kardeş şehir ön protokolünü imzaladı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —