Tarih: 02.11.2011 18:01

Köşker: Gebze'de kentsel dönüşümde kararlıyız

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediyesi’nin Kasım ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Adnan Köşker başkanlığında gerçekleştirildi. . 8 gündem maddesinin ele alınarak karara bağlandığı Kasım ayı toplantısında, imar planı tadilatı ile ilgili İmar Komisyonu raporları ele alınarak oylandı. Adem Yavuz Mahallesi 2322 Sok. No 1’de yapılan belediye hizmet binasının 1. Katının muhtarlık hizmet binası olarak tahsisi talebi oybirliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.

 

 

İMAR PLANI TADİLAT ÖNERİSİ ERTELENDİ

 

 

Baytur İnşaat Taahhüt  A.Ş’nin belediyeye araç bağış talebi oy çokluğuyla kabul edildiği Kasım birleşiminde, Şehit Alaattin Şahbaz Parkı’nın Kızılay Çayırova şubesine tahsis talebi oy birliğiyle hukuk, dilekçe komisyonlarına görüşülmek üzere havale edildi. Kasım ayı birleşiminde gündemin son maddesinde yer alan İmar Planı tadilat taleplerinin görüşülmesine yönelik talep, İmar Komisyonuna havale edildi.

 

VAN’A YARDIM ÇALIŞMASI

 

Gündemde yer alan maddelerin görüşülerek karara bağlandığı Kasım ayı birleşiminin son bölümünde meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, konuşmasına Van Erciş’te yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yakınlarına sabır dileyerek başladı. Büyük Marmara depremini yaşamış bir vatandaş olarak deprem felaketinin yaralarının sarılmasında Van halkının yanında olacaklarını ifade eden Başkan Köşker, “Yardımın geçi erkeni olmaz. Bölgeye yurdun dört bir yanından yardımlar geliyor. Bizler de bu kapsamda yapacağımız yardımların kapsamını belirledik. Kayıtları alıyoruz. Bayram sonrasında bölgeye gerekli olan yardımı göndereceğiz” dedi.

 

 

 

KENT MEYDANI YILSONUNA YETİŞECEK

 

 

Deprem gerçeğinin hiçbir zaman görmezden gelinmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Köşker, Gebze’de de gelecekte de yaşanmaması için kentsel dönüşüm çalışması için göreve geldikleri ilk günlerde çalışma başlattıklarını hatırlattı. “Deprem değil yanlış zihniyetler öldürür” diyen Başkan Köşker, o dönemde kentsel dönüşüm girişiminin doğru ve yerinde bir karar olduğunu ancak yanlış anlaşılmalar nedeniyle rafa kaldırıldığını söyledi. Çağdaş bir kent için kentsel dönüşümün önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Köşker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van depremi sonrası yaptığı konuşmasında vurguladığı depreme karşı kentsel dönüşüm kararlılığını hatırlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —