Tarih: 12.01.2012 12:40

Köseköy’e dev lojistik merkezi!

Facebook Twitter Linked-in

Yeni yatırımlara karşı çıkılmasına, kimsenin yeni tesisler istememesine rağmen bir taraftan limanlar, diğer taraftan lojistik merkezleri yatırımları birbiri ardına bölgemize kaydırılıyor. Son olarak Köseköy’de 353 bin metrekarelik alana lojistik merkezi kuruluyor. Kartepe, bir anlamda lojistik deposu haline dönüşüyor.

 

 

EN MERKEZİ YER

 

 

Bakanlar Kurulu’nun 8 Aralık 2011’de aldığı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı kamulaştırma kararı Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı. Karar, Köseköy Lojistik Merkezi kurulması için 353 bin 245 metrekarelik alanın kamulaştırmasının acil biçimde yapılmasını için Devlet Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nü yetkili kılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 22 Kasım 2011 tarihli kararının uygulama konması, bu yatırımın da kesinleştiği anlamına geliyor. Kamulaştırmanın yapılacağı yer, Goodyear Sapağı-Arslanbey yolu üzerinde merkezi güzergahta bulunuyor. Pakmaya Deprem Lojmanlarının yanından başlayan 353 dönümlük yer, yeni lojistik merkezinin yapılacağı alan olacak.

 

 

İKİ AY ÖNCE İNCELEME YAPILDI

 

 

Kartepe Köseköy Gaziler Mahallesi’ndeki arazide, DDY ekipleri yaklaşık iki ay önce inceleme yaptı, bu arazilerin sahipleriyle görüştü. Arazinin üzerinde 20 bina bulunduğu, kalan yerin tarla vasfında olduğu belirtildi. Bakanlar Kurulu kararı, bu arazi üzerindeki kamulaştırmanın en kısa zamanda ve en süratli biçimde yapılmasına imkan sağlıyor. Kararın Resmi Gazete’de yayınlanması olası bir itirazın da önünü kapatıyor, İdari Mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararı almasını önlüyor. Kamulaştırma yapıldıktan sonra, mahkeme sadece kamulaştırma bedelinde artırım yapılması kararı alabiliyor.

 

 

“DEVLETİN ÖNÜNDE DURULMAZ”

 

Evi ve 12 yıldır işlettiği marketi kamulaştırılacak arazi üzerinde bulunan Recep Aydıner, “Devletin önünde durulmaz. İki ay önce gelip, bölgede inceleme yaptılar. Kamulaştırma yapılacak. Beklentimiz, rayiç bedel üzerinden kamulaştırmanın yapılması. Mağdur edilmeyelim. Bu manada yetkililerden destek bekliyoruz” dedi. Kartepe, lojistik merkezlerinin, büyük depoların yapılacağı ilçe konumuna geliyor. Bir süre önce de Uzuntarla’da Cengiz Topel Havaalanı’nın karşı bölümündeki yaklaşık 800 dönümlük alana özel firma Turkologi dev lojistik deposu yatırımı yapacağını açıklamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —