Tarih: 18.10.2012 10:23

Körfez'deki değişim belgesel oldu!

Facebook Twitter Linked-in

 İzmit Körfezi’ndeki dönüşüm TRT HD Kanalı'nda belgesel olarak yayınlanmaya başladı.  Çevresindeki sanayi kuruluşları ve çevresinde yaşayan milyonlarca insanın atıkları nedeniyle birkaç yıl öncesine kadar siyah bir deniz olan, vatandaşların pis kokular nedeniyle çevresinde durumadığı İzmit Körfezi, büyük değişim yaşıyor. İzmit Körfez'i, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar, yapılan 9 arıtma tesisi, denizden ve havadan yapılan denetimler sayesinde 30 yıl önceki mavi görüntüsüne tekrar kavuştu. İzmit Körfezi artık dalış tutkunlarının merkezi haline geldi. Yapılan incelemelerde Akdeniz’de bile az rastlanan denizatları ve karideslerin canlı yaşamına katıldığı belirledi. Tüm bu değişimler TRT HD Kanalı'nda Mavi Tutku adlı programda, “Geri Gelen Hayatlar” adlı belgeselde yayınlamaya başladı.

 

 

 

Marmara Denizi ile ilgili yapılan bilimsel araştırmalar iç denizimizdeki tükenişi gözler önüne sererken, İzmit Körfezi kirliliğin olumsuz etkilerinden kurtulmaya başladı. Körfez’in etrafında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan 9 tesisle sanayi tesislerinin ve şehrin atık suları arıtılırken, deniz uçağı gemilerin kirli sularını bırakmalarını engelliyor. İki yakası arasında uluslararası yüzme yarışmaları düzenlenen İzmit Körfezi’nde artık gemilere yunus sürüleri eşlik ediyor, tüm dünyada nesli tükenme tehlikesi altındaki denizatları derinlerde dalgıçları karşılıyor.

 

 

İzmit Körfezi’ndeki tüm bu değişim TRT HD ekranlarında yer alıyor. Yapım ve Yönetmenliğini Hakan Aslan ve Ümit Kargılı’nın üstlendiği programın 1. Bölümü 17 Ekim Çarşamba saat 18.30 da yayınlanacak. Kaçıranlar için ise programın tekrarı 19 Ekim Cuma saat 14:00 - 18:30’da verilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —