Tarih: 29.11.2011 10:11

Körfez Enerji Nakil Hattına Sabotaj!

Facebook Twitter Linked-in

Körfez İlçesinde bulunan Yarımca-II Trafo Merkezinden çıkışlı 34 bin 500 Voltluk 477 MCM  iletkenli dört devreli İzmit-I ve İzmit-II Enerji Nakil Hattı direklerinden üç (3) tanesinin çapraz bağlantı demirlerinin (pylon direk köşebentleri) çalındığı, Körfez SEDAŞ  Acil Hizmet Ekiplerince  fark edildi. Olayla ilgili yapılan incelemede direklerin köşebent demirlerinin alındığı ve direklerin fırtına veya aşırı kar ve buz yükü ile yıkılacak şekilde bırakıldığı anlaşıldı.

 

 

Emniyete bilgi verilirken, suç duyurusunda bulunuldu.  SEDAŞ yetkilileri, Galvanizli Demir direk köşebentleri çapraz demirlerinin hurdalarının maddi değerinin çok düşük ancak enerji nakil hattının yıkılması halinde direklerin ve tesisin mali portresi yanında kesilen enerji sonrasında tesisin yapımına kadar geçecek sürede ekonominin de sekteye uğraması nedeniyle  çok büyük zarar oluşabileceğini belirttiler. 

 

 

SEDAŞ Dağıtım Direktörü Nusret Altun, “Olay direğin dibine el bombası koymaktan farksız.. Bu girişimde bulunan hırsızların, 5 Paket sigara parası için binlerce lira değerindeki tesislerin yıkılmasına, fabrikaların durmasına ve onbinlerce kişinin enerjisiz kalmasına neden olacaklarını, hatta can ve mal kaybına da yol açacak kadar gözleri kararmış bu kişilerin yaptıkları işin,  enerji nakil hattı sabotajı ile  eşdeğerde olduğunu bilmeleri gerekir. Çevre halkımızdan demir direklerin bağlantı demirlerini söken kişileri direklere müdahale ederken  görmeleri halinde acil olarak SEDAŞ’a ve emniyet güçlerine bildirmelerini istiyoruz” dedi. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —