Tarih: 18.06.2016 13:52

Kore uzak ama sevgimiz yakın

Facebook Twitter Linked-in

 Heyetler arası görüşmede düşünceleri ve duygularını ifade eden Karaosmanoğlu, "Gerçekleştirdiğiniz nazik ziyaret için sizlere çok teşekkür ederim. 1950-1953 yılları arasında yapılan savaşta dedelerimiz sizlerle birlikte cephede savaştı. Gönül birlikteliğimiz o günden beri devam etmektir. İki ülke arasında mesafe uzak ama Kore’ye karşı sevgimiz yakın ve büyüktür" dedi.

BÜYÜKELÇİ CHO: TÜRKİYE’DE BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞANMIŞ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş’un da katıldığı ziyarette açıklamalar yapan Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo Cho da, "1998 yılında Türkiye’ye gelmiştim. O döneme karşın 2013’te bir daha geldiğimde Türkiye’de büyük bir değişimin ve gelişimin olduğunu gördüm. 2002’den itibaren 10 yılda ekonominiz 10 kat büyüdü. Bizler bu duruma çok sevindik. Kocaeli, Türkiye’nin ekonomisinin sanayi merkezidir. Türkiye’deki ve Kocaeli’deki Kore firmaları sadece kendi ülkemiz için değil aynı zaman Türkiye için de buradalar" ifadelerini kullandı.
 
CHO: NEREDE BİR KORE GAZİSİ VARSA ZİYARET EDİYORUZ
Türkiye’de 53 kenti ziyaret ettiğini ve oralarda da büyük bir gelişme olduğunu sözlerine ekleyen Büyükelçi Cho, "Türkiye’nin herhangi bir şehrinde bir Kore gazisi varsa bile oraya gidiyor ve teşekkürlerimizi kendilerine sunuyoruz. Bununla birlikte üretim ve teknoloji transferi konusunda Türkiye ile ortak çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Karaosmanoğlu da, "Bizler sizlerden memnunuz. Yeni yatırımcıları kentimize ve ülkemize bekleriz. Koreli firmaları fırsat buldukça ziyaret ediyoruz. Güzel ve faydalı üretim yerleri var. Yatırımcımızın herhangi bir problemi olursa yasalar çerçevesinde bizler kendilerine yardımcı oluyoruz" diyerek düşüncülerini paylaştı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —