Tarih: 28.07.2016 16:29

KÖPRÜDEKİ DARBECİLERE KARŞI KOYARKEN TEK KOLUNU KAYBETTİ

Facebook Twitter Linked-in


Tuzla Aydıntepe'de yaşayan 3 çocuk babası Üzeyir Civan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ailesiyle birlikte çıktı. Köprüyü kapan FETÖ'cü darbeci hainlere meydan okuyan Civan, tek kolunu kaybetti. Üzeyir Civan, yaşadıklarını Habertürk'e anlattı:

"ASKER, POLİS KARDEŞTİR SLOGANLARI ATTIRDIM"
"Olayı amcamın kızından öğrendim, "Olamaz" dedim, hatta güldüm. TV'ye bakmaya başladık. Başbakanımızın açıklaması, TRT'de o bacımıza bildiriyi okumaları bizim nevrimizi döndürdü. Aramızda karar verdik; 2 araç, 10 kişi eşlerimiz, çocuklarımızla birlikte yola çıktık. "Gidelim havaalanına destek vereli, bu noktaları kaybedersek vatan kaybedilir" dedik. Orhanlı gişelerinde 30-40 kişi vardı siviller, polisler vardı. O heyecanla bariyerlerin üzerine çıktım "Asker, polis kardeştir" diye oradaki insanlara slogan attırdım.

"ASKERLERİN ÜZERİNE KOŞARKEN BİR BAKTIM KOLUM SARKIYOR"
Biz araçların önüne geçtik. 7-8 askeri mevzi değiştirirken gördüm. Üzerlerine koşarak gittim, "Durun, yapmayın" diye. O arada çömeldim, askerlerin üzerine koşarken bir baktım kolum sarkıyor, sadece deri tutuyordu. Yine de kendimi kaybetmedim. bariyerlerin diğer tarafına geçtim. O arada 3 Türkmen genç "Yaralı var, yaralı var" diye bağırmaya başladı. Ameliyat oldum. 'Narkozdan uyandım, ilk iş ne oldu, bitti mi, vatan selamette mi?' dedim"

Köprüdeki darbecilere karşı koyarken tek kolunu kaybetti




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —