Tarih: 08.02.2019 09:45

Kopernik Kitap'tan çıkan Cemal Kaşıkçı adlı kitaba dünya basını yoğun ilgi gösterdi

Facebook Twitter Linked-in

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda Suudi yetkililerce 2 Ekim 2018'de vahşice öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın hayatını, mücadelesini ve sırlarını anlatan, "Cemal Kaşıkçı" kitabı, Kopernik Kitap'tan Sinan Onuş ve gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un kalemiyle raflardaki yerini aldı.

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in Kaşıkçı'ya ilişkin daha önce yayımlanmamış bilgilerin de paylaşıldığı kitap 5 şubat itibariyle yayımlanmaya başladı. 
"Yüzyılın cinayetinin" perde arkasında yaşananlar ve Hatice Cengiz'in Kaşıkçı ile olan ilişkisine dair daha önce yayımlanmamış çok sayıda bilginin yer verildiği kitap, Cemal Kaşıkçı ve Hatice Cengiz, Evliliğe doğru, Yüzyılın cinayeti, Arkadaşları anlatıyor ve Hatice Cengiz'in günlükleri başlıklarıyla 5 bölümden ve 228 sayfadan oluşuyor. 

DÜNYA BASININDAN YOĞUN İLGİ

Kitabın yayımlanmasının hemen akabinde başta CNN olmak üzere çok sayıda basın kuruluşu, kitabın yayımlanmasını büyük bir heyecanla karşıladı.

CNN'in Arapça yayım yapan sitesinde, "Kaşıkçı'nın nişanlısı kitap yazdı" başlığıyla verilen haber, Al Jazeera'da da, "Kaşıkçı'nın gizemi ve hayatı" başlığıyla yer buldu

Sputnik'in Arap yayım yapan sitesinde de benzer başlıkla yer bulan Kopernik Kitap'tan çıkan "Cemal Kaşıkçı" eseri dünya basınında geniş yer buldu. 

KAYNAK: AKŞAM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —