Tarih: 29.09.2012 11:06

Konservatuvarda yeni eğitim dönemi başladı!

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın 2012-2013 yeni eğitim dönemi başladı. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde yeni eğitim dönemi ise 1 Ekim Pazartesi günü başlayacak. Geleceğin sanatçılarının yetiştiği ve Kocaeli’nin en önemli sanat eğitim merkezlerinin başında gelen Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde bu yıl yine yüzlerce öğrenci eğitim görecek. Bu yıl yapılan yetenek sınavlarını kazanan 425 yeni öğrencisi ile eğitime başlayan Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde toplam 980 öğrenci eğitim alacak.

 

 

 

30 AYRI BRANŞTA EĞİTİM

 

 

Konservatuvarda bu yıl, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Din Müziği, Batı Müziği, Bale, Plastik Sanatlar ve Resim ile Halk Oyunları Bölümleri’nin 30 ayrı branşında eğitim verilecek. Türk Sanat, Türk Halk, Türk Din Müziği, Modern Batı ve Halk Oyunları Bölümlerinde 4 yıl, Bale’de 9 yıl, Klasik Batı Müziği Bölümü’nde 6 yıl eğitim veriliyor.

 

 

 

BRANŞ EĞİTİM YERLERİ

 

 

Müzik bölümlerinin branş dersleri Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nde;  Halk Oyunları Bölümünün dersleri Büyükşehir Belediyesi Vinsan Gösteri Sanatları Merkezi’nde; Bale Bölümünün dersleri ise SDKM Bale Salonu’nda veriliyor.  Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin Plastik Sanatlar ve Resim Bölümlerinin dersleri de eğitim merkezinin Anıtpark içindeki yerinde gerçekleştiriliyor.

 

 

 

KALİTELİ SANAT EĞİTİMİ

 

 

Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi öğrencileri titizlikle hazırlanmış müfredat kapsamında sanat eğitimi alıyor. Bu çerçevede müzik bölümü öğrencileri; batı müziği solfej, Türk Sanat ve Türk Halk Müziği solfej ve nazeriyatı ile enstrüman eğitimi görüyor. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin dersleri arasında ise renkleri tanıma, koloj, desen, yağlı boyama tekniği, Osmanlıca, ebru ve hat yer alıyor. Bale eğitimi kapsamında genç balerin ve baletler 9 yıl boyunca klasik bale eğitimi alıyor. Halk Oyunları Bölümü’nün dersleri arasında ise genel folklor bilgisi, giysi bilgisi, sahneleme ve ritim bulunuyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —