Tarih: 05.08.2014 11:01

Konservatuvar yaz kursları sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın açtığı ve konservatuvar sınavlarına hazırlık anlamı taşıyan yaz kursları tüm hızıyla sürüyor. Konservatuvar öğrencisi olmak isteyen çok sayıda çocuk ve yetişkin, ücretsiz yaz kurslarında eğitim görüyor. Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınavları eylül ayında gerçekleştirilecek.

 

7-55 yaş arasında herkese açık

 

Yaz kursları Konservatuvar’ın Türk Sanat, Türk Halk, Batı Müziği, Güzel Sanatlar, Geleneksel Sanatlar, Tiyatro, Bale, Dini Musiki ve Halk Oyunları Bölümleri’nin 29 ayrı branşında açıldı. 7 ile 55 yaş arasındaki tüm vatandaşlar seçtikleri branşların ilgili yaş aralıklarında eğitim alıyor.

 

İkinci kur başlıyor

 

İki kurdan oluşan yaz kurslarının birinci kuru 8 Ağustos Cuma günü sona erecek. İkinci kurun dersleri ise 11 Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Konservatuvar sınavlarına hazırlık

 

Yaz kursları Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın bu yıl eylül ayında gerçekleştirilecek olan sınavları için önemli bir altlık oluşturuyor. Kurslara katılan öğrenciler sınavlarda önemli başarı gösteriyor.

 

Sınav eylül’de

 

Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın bu yılki sınavları 20-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Konservatuvarın 2014-2015 eğitim–öğretim dönemi ise 8 Ekim Çarşamba günü başlayacak.

 

Müzik bölümü dersleri konservatuvarda

 

Konservatuvarın Batı, Türk Halk, Türk Sanat, Dini Musiki bölümlerine ait branş kursları Büyükşehir Belediyesi’nin fuar içinde yer alan konservatuvar binasında gerçekleştiriliyor. Tiyatro ve Bale Bölümü’nün dersleri Yahya Kaptan’daki SDKM’de, Halk Oyunları’nın dersleri ise Eski Gölcük Yolu üzerindeki Vinsan Tesisleri’ne gerçekleştiriliyor.

 

Geleneksel sanatlar seka’da

 

Ebru, hat, tezhip, minyatür ve kat’ı branşlarını içeren Geleneksel Sanatlar Bölümü’nün dersleri de Sekapark içindeki Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Evi’nde gerçekleştiriliyor.

 

Müzik bölümlerinin branşları

 

Batı Müziği Bölümü içinde ses eğitimi, piyano, elektro gitar, bas gitar, klasik gitar, keman, klarnet ve yan flüt branşları yer alıyor. Türk Sanat Müziği Bölümü’nde ise Ses Eğitimi, Keman, Ud, Ney, Kanun ve Klasik Kemençe branşları bulunuyor. Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın Türk Halk Müziği ve Güzel Sanatlar Bölümleri’nin branşları ise şöyle;

 

Türk halk müziği bölüm branşları:

 

Ses Eğitimi, Bağlama

 

Güzel sanatlar merkezi bölüm branşları:

 

Çocuk Resim, Yetişkin Resim, Ebru, Hat, Tezhip, Çini, Seramik, Kat’ı ve Minyatür.

 

Belediye Konservatuarı’nda ayrıca Bale, Halk Oyunları ve Dini Musiki Bölümleri yer alıyor. Bu yıl bu bölümlere Tiyatro da eklendi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —