Tarih: 18.07.2012 10:26

Konservatuvar sınavları Eylül’de!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı bu yıl da yetenek sınavıyla öğrenci alacak. 1-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sınavlar, Konservatuvarın, Türk Halk, Türk Sanat, Türk Din Müziği, Batı Müziği, Bale, Halk Oyunları ile Güzel Sanatlar Bölümleri’nin 30 ayrı branşında yapılacak. Her branşın kendisine ait yaş aralığı bulunuyor. Sınavlara 5 ile 50 yaş arasındaki tüm vatandaşlar katılabilecek. Konservatuvar sınavlarına girmek isteyenler için başvuru süresi başladı. Öğrenciler 17 Ağustos Cuma gününe kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’ne gelerek kayıtlarını yaptırabilecek. Kayıt sırasında bir fotoğraf ve kimlik bilgilerinin olması gerekiyor.

 

 

 

BATI MÜZİĞİ BÖLÜM SINAVLARI 1 EYLÜL’DE

 

 

 

Batı Müziği Bölümü’nde yer alan, yan flüt, piyano, klasik gitar, elektrogitar, bas gitar, batı keman, viola, çello, bateri, klarnet ve batı müziği ses eğitimi branşlarının sınavları 1 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

 

 

 

THM, TSM VE TDM SINAVI AYNI GÜN

 

 

Türk Halk Müziği (THM) Bölümü’nün bağlama, ses eğitimi ve Karadeniz Kemençe branş sınavları ile Türk Sanat Müziği (TSM) Bölümü’nün ud, kanun, tanbur, ney, klasik kemençe, ses eğitimi ve TSM Keman branş sınavları 2 Eylül Pazar günü yapılacak. Aynı gün Türk Din Müziği (TDM) Bölümü’nün yetenek sınavları da gerçekleştirilecek.

 

 

 

BALE VE HALK OYUNLARI SINAVLARI 8 EYLÜL’DE

 

 

Öte yandan Bale ve Halk Oyunları Bölümlerinin sınavları 8 Eylül Cumartesi günü yapılacak. Bale Bölümü’nün sınavları SDKM Bale Salonu’nda, Halk Oyunları Bölüm sınavı ise Büyükşehir Belediyesi Vinsan Gösteri Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

 

 

GÜZEL SANATLARIN YETENEK SINAVLARI

 

 

Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Güzel Sanatlar Bölümü de yine bu yıl yetenek sınavıyla öğrenci alacak. Bölümün sınavları 1-2 Eylül tarihleri arasında Anıtpark içindeki Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bölüm bu yıl yetişkin resim, heykel, seramik, hat, ebru ve tezhip branşlarında sınav açacak. Bölümün çocuk resim bölümüne bu yıl sınavsız öğrenci kabul edilecek.

 

 

 

İKİNCİ KUR KAYITLARI DEVAM EDİYOR

 

 

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın aynı zamanda yetenek sınavlarına hazırlık anlamı taşıyan yaz okulu kursları devam ediyor. Yaz kurslarının ikinci kur kayıtları 27 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek. Bu kurun dersleri 30 Temmuz 17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Vatandaşlar yaz okulu ve sınavlarla ilgili detaylı bilgiyi Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın 322 18 74 numaralı telefonundan öğrenebilir.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —