Tarih: 02.08.2017 09:11

Komuta kademesine sürpriz atamalar olabilir!

Facebook Twitter Linked-in

TSK'da 15 Temmuz sonrası ihraç ve emeklilikler ile general ve amiral sayısı 358'den 203'e düştü. Bu yıl rütbelerinde en az 3 yıllını dolduran Kara'da 34, Deniz'de 10, Hava'da ise 9 general ve amiral terfi sırası bekliyor. Hava'da Korgeneraller Nihat Kökmen, Atilla Gülan ya da Fikret Erbilgin'den biri Orgeneral olacak. Deniz'de ise Koramiraller Hasan Uşaklıoğlu, Serdar Dülger ve Şükrü Korlu, Oramiral sırasında… Kara'da da Korgeneraller Mehmet Daysal, Tahir Bekiroğlu, Ömer Paç, Yılmaz Uyar, Şeref Öngay ve Faruk Şengün Orgenerallik bekliyor.

HER ORGENERALİN ŞANSI VAR

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın görev süresi 30 Ağustos'ta doluyor. 63 yaşında olan Salih Zeki Çolak'ın süresinin uzatılma ihtimali de var. Çolak emekliye ayrılırsa bu göreve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ya da Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar'ın gelmesi bekleniyor.
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun görev süresi ise geçen yıl uzatılmıştı. Bostanoğlu'nun emekli olması beklenirken, bir yıl daha süresinin uzatılması mümkün bulunuyor. Bostanoğlu emekli olursa yerine Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele gelecek.

Hava Kuvvetleri'nde de Orgeneral Abidin Ünal iki yıllık görev süresini tamamlıyor. Ünal da 1953 doğumlu ve görev süresinin bir yıl uzatılması mümkün. Ünal'ın emekli olması durumunda ise yerine Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hasan Küçükakyüz'ün atanması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —