• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Komisyonlar seçimle oluşturulmalı

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “Döner Sermaye Komisyon seçimleri yönetmelik doğrultusunda personele duyurularak, gizli oy tasnif usulü ile yapılmalı” dedi

GÜNDEM 7.01.2019 14:52:00 0
Komisyonlar seçimle oluşturulmalı

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker basın açıklaması düzenledi. Şube binasında düzenlenen açıklamada Çeker, Döner Sermaye Komisyon seçimleri hakkında konuştu. Çeker, “Bu ay içerisinde sağlık kuruluşlarında yapılacak Döner sermaye komisyon seçimlerine aday olan ve seçim sonucunda Döner sermaye komisyonlarına seçilecek kurum çalışanları İl Sağlık Müdürlüğü’nde ve hastanelerde her ayın ilk haftasında toplanacak. Döner sermaye toplantılarında kurumun bir önceki ay içerisinde gelir, gider bilançolarının ve bir aylık çalışma sonucu kurumun ne kadar kar elde ettiğinin ve elde edilen karın yüzde kaçının personele dağıtılması hakkında karar verecek heyette yer alacaklar” diye belirtti.

DÖNER SERMAYE KARAR VERMEKTE

Konuşmasının devamında Çeker, “Dolayısı ile döner sermaye ile ilgili tüm verilere sahip olarak bu gelirin yüzde kaçının personele dağıtılacağı veya nasıl harcanacağı ile ilgili iş ve işlemlere Döner sermaye komisyonu karar verecektir. Böylesine önemli bir komisyonda çalışanların seçimle kendilerinin temsil edilmesine de olanak tanınmıştır. Fakat ne yazık ki idareciler ısrarla çalışanların kendi temsilcilerini seçmelerinin önüne set çekmekte, döner sermaye komisyon seçimlerini oldu bittiye getirerek bu komisyonu kendi istekleri doğrultusunda karar verecek veya alınan kararlara şerh düşmeyecek, komisyonda kendilerine muhalefet etmeyecek kurum çalışanlarından oluşturma gayretindedirler” şeklinde konuştu.

DEMOKRATİK ŞEKİLDE BELİRLENMELİ

“Komisyonun oluşturulması ile ilgili mevzuat gayet açık ve çalışanın kendi temsilcisini gizli oy açık sayımla demokratik bir şekilde belirlemesini emretmektedir” diyen Çeker, “Yönetmeliğe rağmen idareler kendilerine sorun çıkarmayacak, itiraz etmeyecek bir komisyon oluşturma gayretinde oldukları için, demokrasi ışığında çalışanların kendilerini komisyon da temsil edecek kişileri seçmeleri idarecileri ürkütmektedir. Çünkü çalışanların gerçek temsilcileri komisyonda yer alırsa, çalışanlar döner sermaye ile ilgili her şeyi en şeffaf şekilde öğrenecekler ve çalışanların hakları gerçek anlamda döner sermaye komisyon toplantılarında savunulmuş olacaktır. İdareler komisyonda yer alacak heyeti kendileri belirlediği takdirde, böylesine bir komisyonda çalışanların gerçek temsilcileri olmadığı için, komisyon toplantılarında alınan kararlar hakkında bilgi sahibi de olamayacaklar ve dolayısı ile kuzuyu kurda teslim etmek suretiyle döner sermayeden paylarına ne düşerse o kadarına razı olacaklar” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLAR DUYARLI OLMALI

Son olarak Çeker, “Bu nedenle sendika olarak döner sermaye komisyon seçimlerinin yönetmeliğe uygun olarak yapılması, seçim tarihinin, adaylık başvuru tarihlerinin kurum çalışanlarına duyurulması için İl sağlık müdürlüğüne 1 Ocak tarih ve 1 sayılı yazı ile müracaatımızı yaptık. Sağlık müdürlüğü, müdürlüğe bağlı faaliyet gösteren kurumları ilgili yönetmelik çerçevesinde uyarmasını, yönetmeliğe uygun seçimlerin yapılmasını sağlamasını, aksi takdirde yönetmeliği yok hükmünde sayarak atama ile döner sermaye komisyonları oluşturan idareleri tespit ettiğimiz takdirde haklarında hukuki işlem başlatacağız. Çalışanlar bu konuda duyarlı olmalı, ortaya tavır koymalıdırlar. Döner sermaye komisyonlarına aday olmalılar veya komisyon toplantıların da çalışandan yana tavır koyacak, kendilerini temsil edeceğine inandıkları kurum çalışanlarını döner sermaye komisyonlarına aday göstererek komisyona seçilmelerini sağlamalıdırlar” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yalova’da minibüs park edildiği sırada alevlere teslim oldu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.