Tarih: 13.05.2014 11:00

KOMEK Gebze sergisi törenle açıldı!

Facebook Twitter Linked-in

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışta tüm kursiyerler adına konuşma yapan Yıldız Özcanlı, “Zor şartlar altında sıkılan ve bunalan biz kadınlar bir araya gelerek, hayatımızda en önemli unsur olan zamanı hayırlı bir şekilde değerlendirmek isteriz. Çünkü boşa geçen zaman boşa akan su gibidir” dedi.

 

Gebze ilçe sergisine yoğun ilgi

 

KO-MEK İzmit İlçe Sergisi’nin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, KO-MEK Koordinatörü, KO-MEK Koordinatör Yardımcıları, Kurs Merkezi Yöneticileri, Kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

KO-MEK sıcak bir yuva oldu

 

Sergi açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Kursiyerlerimiz KO-MEK’i sıcak bir yuvaya çevirdiniz. Emeklerinize, gayretlerinizle, çabalarınız ve yaptığınız ürünlerle herkesi kendinize imrendirdiniz. Bu kurslara katılan siz kursiyerlerimizi tek tek tebrik ediyorum” dedi.

 

KO-MEK meslek ve sanat eğitiminin öncüsü

 

KO-MEK’in düzenlediği Gebze İlçe Sergisi’nde konuşan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, “Türkiye’de sanat ve meslek eğitiminin okullarda verilmesi gerekmektedir. Bu yöndeki çalışmalar devam ederken belediyeler, halk eğitimler ve sivil toplum örgütleri bu eksikliği gidermeye çalışıyor. KO-MEK’te bunların öncüsü durumundadır. Başkanımızı bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

KO-MEK bizim için bir fırsat

 

Gebze Kurs Merkezi Giyim Üretim Teknolojisi kursiyeri Yıldız Özcanlı, “Her dakikamızı, her saniyemizi değerlendirmemiz önemlidir. Kişiler iyi yönlendirilirse başarı mutlaka olur. Her gün aynı işlerle uğraşan, günleri birbirinin aynı olan insanlar için, KO-MEK kursları değişim fırsatıdır. Kendi adıma ben bu fırsatı değerlendirdiğimi düşünüyorum” dedi.

 

Kur’an-ı Kerim’i hatmedeceğim

 

KO-MEK Kur’an-ı Kerim kursiyeri Fatma Yılmaz, “Kur’an-ı Kerim kursuna geliyorum. Kur’an-ı Kerim’i açtığımda tek harfini bile okuyamıyordum.  Şu anda Kuran-ı Kerimi tamamıyla öğrenmiş vaziyetteyim. Allah nasip ederse yazın hatim yapacağım. KO-MEK bizim bir ailemiz yuvamız. Orada biz kadınlar için yapılacak en güzel şeyleri bizlere veriyorlar” dedi.

 

Açık öğretim’de KO-MEK’le başarıyı yakaladı

 

Açık Öğretimde aldığı İngilizce dersinden geçemeyen KO-MEK kursiyeri Halise Yılmaz, İngilizce derslerinde başarısız olduğu için dışarıdan destek alması gerektiğini düşünerek KO-MEK kurslarına katıldı. KO-MEK’ten sonra İngilizce bilgisi sıfır olan Halise Hanım ise İngilizce kurslarının hepsine gelerek açık öğretimdeki tek veremediği İngilizce dersinden başarılı olup eğitimini tamamladı.

 

23 ilaç kullanıyorken, 4 ilaca düşürdüm

 

Birçok ameliyat geçirdiğini söyleyen KO-MEK kursiyeri Müşüka Ersoy, “5 yıl öncesine kadar da günde 23 tane ilaç kullanıyor, bunun yanında da psikiyatri tedavisi görüyordum. Psikiyatri doktorum bana, ‘Kendinize bir uğraş bulmanız gerekiyor’ diyordu. İşte hayatımın o zor döneminde KO-MEK’le tanıştım” dedi. Resim kursuna katılarak birçok sorununu yendiğini söyleyen Ersoy, “Kursta ve normal hayatımda kısa süreliğine kalbin durması, kendinden geçme, hareketsizlik, baygınlık gibi rahatsızlıklar geçiriyordum. Artık bu rahatsızlıklarımdan kurtuldum sayılır. Her şeyden önemlisi resimde renklerin beni farklı dünyalara götürmesiyle bir günde kullanmış olduğum ilaç sayım 23’den 4’e düştü” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —