Tarih: 10.05.2012 16:18

KOMEK Gebze sergisi açıldı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda (KOMEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı ‘12 İlçe 12 Sergi’ kervanının yedincisi Gebze’de açıldı. Sergide Beylikbağı, Osman Hamdi Bey ve Gebze KOMEK kursiyerlerinin bir yıllık emekleri sergilendi. Müzikten el işine, bilişimden sanata kadar birçok öğrencisinin emeğinin sergilendiği açılış töreni Gebze halkından büyük ilgi gördü.

 

 

 

KURSİYERLER AÇILIŞA RENK KATTI

 

 

 

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Oya Tunçel, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, Gebze Halk Eğitim Şube Müdürü Zihni Aydın, KO-MEK yöneticileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve bölge halkı katıldı. Açılış töreni öncesinde kursiyerlerin hazırladığı özel sazlı sözlü müzik dinletisi, Büyükşehir Belediyesi Folklor ekibinin horon gösterisi ve KOMEK öğreticilerinin keman dinletisi büyük beğeni topladı.

 

 

 

 

KÖŞKER’DEN KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR

 

 

 

Törende 60 yaşında KOMEK öğrencisi salondakilerden takdir topladı. Başkan Karaosmanoğlu, kursiyerin azminden dolayı bizzat teşekkür etti. Törenin protokol konuşmasında ilk konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker oldu. Köşker, “Bu güzel günde KOMEK kursiyerlerimizin el emeği göz nuru eserlerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Sayın Başkanımız Karaosmanoğlu’na ve emeği geçen tüm yetkili arkadaşlarımıza, kursiyerlerimize ve öğreticilerimize Gebze halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

“EN İYİSİNİ YAPTIK, YAPACAĞIZ”

 

 

 

Başkan Köşker’den sona Gebze Kaymakamı Salih Karabulut kürsüye çıktı. Karabulut da kurlarda emeği geçen bütün herkese teşekkür etti. Açılışta kursiyerlere seslenen Başkan Karaosmanoğlu, “KO-MEK kurslarında öğrenilmesi gereken en önemli şey eğitimin yaşı olmadığıdır. Kendimizi KO-MEK gibi eğitim yuvalarında yetiştirmeliyiz. Askerlikte bir laf vardır, ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ lafı. Size düşen görev de nakış ise nakışı en iyi yapmak, dikiş ise dikişi en iyi yapmak. Bizler de elimizden gelenin en iyisini yaptık, yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz’’ dedi. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının sonunda, KO-MEK kursiyerlerine, usta öğreticilerine ve kurs merkezi yöneticilerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

 

 

PROTOKOLDEN ESERELERE YOĞUN İLGİ

 

 

 

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, protokol ve kursiyer ile birlikte kurdele keserek Gebze ilçe sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesiminden sonra Karaosmanoğlu, Köşker ve protokol heyeti hep birlikte sergiyi gezdi. Birbirinden güzel eserleri büyük bir ilgiyle gezen protokol heyeti ortaya çıkan eserleri takdir etti. Protokole olan yoğun ilgi nedeniyle basın mensupları için yorucu bir açılış töreni oldu. Protokol üyeleri sergi stantlarını tek tek gezerek bütün kursiyerler ve öğreticilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —