Tarih: 18.12.2014 13:47

Köktürk, kültür sanat ve turizm çalışma grubu üyeleri ile toplandı

Facebook Twitter Linked-in

Göreve geldiği günden bu yana kent konseyi bünyesinde bulunan meclis ve çalışma grupları ile bir araya gelen Başkan Köktürk, bu kez de Kültür Sanat ve Turizm Çalışma Grubu üyelerini dinledi. 

 

Kocaeli’deki Kültür ve Sanatı Görüştüler

 

Grup Başkanı Hüseyin Sert ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, çalışmalar hakkında Abdullah Köktürk’ü bilgilendirdi. Her biri ayrı dallarda sanat icra eden yönetim kurulu üyeleri ve Başkan Köktürk Kocaeli’nin kültürü, sanatı ve turizmdeki yeri ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Kocaeli’nde tüm sanatçıların bir araya gelerek sanatlarını icra edebilecekleri bir yer olması gerektiğini söyleyen grup başkanı Sert, bu anlamda sanat sokağını andıran sanat köyleri ya da sanat mahallesi gibi mekanların oluşturulmasının kültürel ve sanatsal anlamda Kocaeli’ne zenginlik katacağını ifade etti. 

 

Başkan Köktürk, İzmit’in kültürel ve tarihi mirasını gelecek kuşaklara aktarmak adına tarihi yapılarda uzun süredir devam eden yenileme çalışmalarının Kocaeli Turizminin gelişmesi ve kentin turistik bir şehir haline gelmesi açısından oldukça başarılı bir gelişme olduğunu söyledi. Kültür Sanat ve Turizm Çalışma Grubunun geleceğe yönelik planladığı faaliyetler hakkında Başkan Köktürk’ü bilgilendiren Hüseyin Sert, çeşitli eserlerin yer alacağı sergilere devam edeceklerini belirtti. Görüşme sonunda Hüseyin Sert, kendilerini dinleyen ve taleplerini değerlendiren Başkan Köktürk’e çalışma grubu üyeleri adına teşekkür etti.

 

Kocaeli Kent Konseyi olarak her zaman kültür ve sanata önem verdiklerini söyleyen Başkan Köktürk ise, başta Hüseyin Sert olmak üzere çalışma grubu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Köktürk ayrıca, Kocaeli’nin kültürel zenginliğini çeşitlendirmek ve geliştirmek adına çalışmalar yürüten Kültür Sanat ve Turizm Çalışma Grubu’na her zaman destek olacaklarını ifade etti. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —