Tarih: 28.10.2016 14:54

Köfteciler arasında tabela kavgası çıktı!

Facebook Twitter Linked-in

Davalık olan "Sultanahmet Köftecisi" ile ilgili şimdi de tabela krizi kapıda. Markanın sahibi olduğunu savunan Tezçakın Ailesi ile, AVM'lerde 200'e yakın şubeye ulaşan zincirin sahibine, tabelaları indirmesi için tebligat göndermeye başladı. Davalı taraftaki şirketin avukatı ise "Karar kesinleşmeden hiçbir tabela indirilemez" dedi.

Köfte pazarının Türkiye'deki büyüklüğü 100 milyon lirayı bulmuş durumda. Anılan pazarın oluşmasının gerisinde ise "Sultanahmet Köftecisi" markasının rolü büyük…

DAVAYI KAZANDI

Ünlü marka bir süre önce davalık olmuştu. Davayı açan taraf "Tarihi Sultanahmet Köftecisi" ismi ile faaliyet gösteren Elit Gıda Yemek ve İnsan Kaynakları Ticaret Limited Şti. oldu. Davalı tarafta ise Sultanahmet Köftecisi ismi ile 200 kadar şubesi bulunan Sultanahmet Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yer alıyor.

İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde verdiği kararda 'Sultanahmet Köftecisi'nin sahibinin Elit Gıda olduğuna karar verdi. Mahkeme, anılan ismimin tabela veya benzeri materyallerde kullanılmasını yasakladı. Davalı şirket ayrıca maddi-manevi tazminat ödenmesine de karar verdi.

İHTARNAME GÖNDERİLİYOR

Mahkemenin kararında sonra, gündeme, çoğu franchise olan 200 şubenin durumunun ne olacağı sorusu geldi. Elit Gıda'nın avukatı Yağmur Kutlucan, davalı şirkete ihtarnameleri göndermeye başladıklarını belirtti. Kutlucan, taleplerinin, söz konusu şubelerde kullanılan tabelaların indirilmesi olduğunu kaydetti. Kutlucan, ihtarnamelerin gereğinin yapılmaması halindeki soruyu ise "Bu durumda yeni bir dava açılır. Alınan kararla, gerektiğinde polis marifeti ile tabelalar indirilir. Bu konuda müvekkil kesin kararlı" dedi.

"KARAR KESİNLEŞMEDİ" İTİRAZI

İhtarnamelerin gönderildiği davalı konumundaki Sultanahmet Gıda'nın avukatı ise Hürriyet'in sorusu üzerine özetle şunları söyledi: "Mahkemenin gerekçeli kararı dahi henüz elimize ulaşmış değil. Bu karar kesinleşmiş değil. Kararın kesinleşmesi Yargıtay'ın vereceği hüküm ile olur. Daha kesinleşmemiş bir kararı icraya koymam mümkün değil. Gönderilen tebligatların hiçbir hükmü yok. Bu konuda yeni bir dava açılması da söz konusu değil. Bir başka ifade ile, mahkemenin kararı kesinleşmeden polis zoru ile veya başka türlü tabelaların indirilmesi söz konuşu değil." (Kaynak: Hürriyet)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —