• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Kocaeli’nin millet bahçeleri içinilk adımlar atıldı

Kocaeli’ye kazandırılacak Millet Bahçeleri için ilk adımlar bir bir atılıyor

GÜNDEM 23.08.2020 12:13:00 0
Kocaeli’nin millet bahçeleri içinilk adımlar atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın kente müjdesini verdiği ve yakından takip ettiği Millet Bahçeleri için ilk hamleler atılmaya başladı. İlk olarak Darıca Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Millet Bahçesi’nin Kocaeli’ye kazandırılmasının ardından Gölcük ve Derince’ye de Millet Bahçeleri yapılacak.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN MÜJDELEMİŞTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdiği istişare ve görüşmelerde Kocaeli’ye Millet Bahçelerinin yapılmasını müjdelemişti. Yaklaşık 2 buçuk milyon metrekare yeşil alanın Kocaeli’ye kazandırılacağı Millet Bahçelerinin ilki Darıca sahiline Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki aylarda yapılmıştı.  Başkan Büyükakın’ın sözünü verdiği millet bahçelerinin ikisinin daha yapılması için ilk adımlar atıldı.

İHALELER YAPILDI

Önceki günlerde yapılan ihalelerde Gölcük ve Derince’ye Millet Bahçeleri için ilk adımlar atıldı. Kocaeli’deki vatandaşların nefes alacağı, aileleriyle hoşça vakit geçirebileceği ve her ihtiyacın düşünüldüğü Millet Bahçeleri ihalelerinin ilki Derince ilçesi için gerçekleştirildi. TOKİ’nin üstlendiği ihale ile Derince ilçesinde yer alan eski stadyumun bulunduğu alana Millet Bahçesi yapılacak.

DERİNCE MİLLET BAHÇESİ

Derince’ye yapılacak olan Millet Bahçesi yaklaşık 72 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Millet bahçesinde, Millet kıraathanesi, ahşap oturma platformu, çocuk oyun alanı, şifalı bitkiler bahçesi, biyolojik gölet, bisiklet yolu, koşu yolu, sağlıklı yaşam parkuru, etkinlik çayırı, millet çayırı, çok amaçlı spor alanı, koku bahçesi ve korular bulunacak.

GÖLCÜK MİLLET BAHÇESİ

Bir diğer Millet Bahçesi ihalesi ise Gölcük ilçesi için yapıldı. Gölcük Millet Bahçesi bir dönem enkaz döküm sahası olarak kullanılan, Gölcük Belediyesi Rahvan At Yarışı Tesisleri’nin altında, Koray Aydın Parkı’nın hemen üstünde, Örcün Mahallesi sınırları içinde yer alacak. Millet Bahçesi yaklaşık 56 bin metre alana sahip olacak.

HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Gölcük Millet Bahçesi’nde Millet Kıraathanesi, çınar meydan, çocuk oyun alanı, fitness alanı, şifalı bitkiler bahçesi, lalezar bahçesi, gülizar bahçesi, etkinlik çayırı, bisiklet yolu, koşu yolu, sağlıklı yaşam parkuru, gezinti yolu, kameriyeler, oturma basamakları, oturma noktaları, etkinlik çayırı, millet çayırı / afet toplanma yeri, meşe korusu, kayın korusu gibi birçok doğal, kültürel ve sportif alan yer alacak. Millet Kıraathanesi 560 metre kare kapalı alana sahip olacak ve bünyesinde kafetarya, kütüphane ve benzeri sosyal ihtiyaç alanları yer alacak. Öte yandan Başiskele,  Kartepe, Dilovası, Gebze, İzmit Fuar Alanı, Körfez gibi birçok ilçeye yapılacak Millet Bahçeleri için de gün sayılıyor.

Pendik’te bir binanın 3’üncü katı alevlere teslim oldu

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.