Tarih: 12.12.2011 09:19

Kocaeli’nin imar planları yayında

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de 1/1000 ölçekli uygulama imar planını yayınlayan ilk büyükşehir belediyesi oldu. Böylece Strateji Geliştirme Dairesi tarafından Kocaeli’ye yönelik faydalı bir uygulama daha hayata geçirildi. İmar planı, Kocaelililerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile hazırlanıyor. Sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturmak, hayat kalitesini yükseltmek temel hedef olarak belirlenirken, kentsel yerleşim ve gelişmeye alternatif çözümler üretiliyor.

 

 

İSTEYEN HERKES ULAŞABİLİR

 

Bölgelerin yoğunluk ve düzenini, yollarını, imar uygulama programlarına esas olacak etaplarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile görebilecek. İsteyen herkes www.kocaeli.bel.tr web sitesi üzerinden Şehir Rehberine tıklayarak bu planlara ulaşabilecek.

 

 

ŞEFFAF YÖNETİM ÖRNEĞİ

 

Vatandaşlar artık mülklerini, arsa ve parsellerine ne tür binalar yapabileceklerini http://cbs.kocaeli.bel.tr/ adresinden görebilecekler. Alım-satım işlemlerinde vatandaşlar önbilgiye uygulama imar planı yayınlarından anlık olarak ulaşabilecek. Böylelikle şeffaflık ilkesi çerçevesinde vatandaşlarımızın belediyelere gelmeden web sitesi üzerinden fikir alması sağlanacak. Belediyenin yapmakta olduğu çalışmalar sayesinde sonraki dönemlerde üst ölçekli planların da internet üzerinden yayınlanması planlanıyor.

 

 

ÇEVRE DÜZENİ VE NAZIM İMAR PLANLARI DA YAYINLANACAK

 

Strateji Geliştirme Dairesi tarafından konut, sanayi, tarım, turizm, ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanılması kararlarını belirleyen 1/25 000 ölçekli çevre düzeni planlarının da web üzerinden yayını için çalışılmaktadır. Aynı zamanda arazi parçalarının; kullanış biçimlerini, bölge tiplerini, gelecekteki nüfus yoğunluklarını, yapı yoğunluğunu, yerleşim alanlarının gelişme yön ve büyüklüklerini, ulaşım sistemlerini ve problemlerinin çözümlerini gösteren 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının çalışmaları da sürdürülüyor.

 

 

RESMİ AMAÇLAR İÇİN KULLANILAMAYACAK

 

Kocaeli Şehir Rehberi üzerinden yayınlanan 1/1000 ölçekli imar planı bilgileri resmi amaçlarla kullanılamıyor. Sadece bilgi amacıyla vatandaşlara sunuluyor. Resmi amaçlı kullanım için imar planlarının son durumları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nda ve ilçe belediyelerinin imar ve şehircilik müdürlüklerin den temin edilebilecek.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —