Tarih: 05.12.2011 12:22

Kocaeli'nin ilk kuğulu parkı bu ilçeye yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

10 bin metrekarelik alanıyla Derince’nin en büyük parkları arasında yer alan Çınarlı Mahallesi’ndeki Çenesuyu Parkı’nda revize çalışmaları başlatan Derince Belediyesi, buraya Kocaeli’nin ilk Kuğulu Parkı’nı yapacak.

 

 

 

Doğa ile iç içe bir şehir düşüncesiyle hareket eden Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, bu kez çok farklı bir projeyi hayata geçirmek için Çınarlı Mahallesi’ndeki Çenesuyu Parkı’nda bir çalışma başlattıklarını söyledi. Mahalle sakinlerinin meraklı bakışları arasında çalışmaların sürdüğü Çenesuyu Parkı, 7 bin 500 metrekare yeşil alan, 700 metrekare gölet ve bin 800 metrekare sert zeminden oluşan yeni bir görüntüye kavuşacak.

 

 

Derince Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından tasarlanan ve altyapı çalışmaları devam eden parkta eski kafeteryalar yıkıldı. Yeni yapılacak kafeterya binasının açık alanı da yine ahşap iskele sistemiyle göletin üst kısımlarına kadar uzatılacak. Bunların dışında parkın muhtelif yerlerinde çocuk oyun grubu, spor aletleri, amfi, satranç oyun alanı, tavşan adası ve yörük çadırı gibi pek çok detay yer alacak.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —