Tarih: 04.09.2012 12:29

Kocaeli'ndeki bombaları Meclis'e taşıdı!

Facebook Twitter Linked-in

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Karamürsel'de şok etkisi yaratan patlayıcı maddelerle ilgili İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru örnergesi verdi. 

 

 

 

İşte o önergenin içeriği:

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 04.09.2012 

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Karamürsel ilçesinde 90 kilogram amonyum nitrat, bir kısım kablolar, bazı düzenekler ve etkili patlayıcı haline getirilebilecek malzemeler ele geçirildiğini açıkladı. Patlayıcılarla ilgili 13 kişi gözaltına alındı; 4 kişi ise aranıyor. Vali, patlayıcıların El Kaide bağlantılı bir gruba ait olduğunu düşündüklerini söyledi.

 

 

Bu nedenle;

 

 

1- “Oslo görüşmelerinde MİT, büyükşehirlere taşınan bombalardan haberimiz var” diyordu.  Kocaeli’de ele geçirilen bomba, o bombalardan biri midir?

 

2- MİT’in bu bombalardan haberi olduğuna göre; Kocaeli ve diğer İllerimizin nerelerinde bombalar vardır? Bu bombaların patlatılması mı beklenmektedir? Yurttaşlarımızın korku ve endişe içinde yaşamaması için bombaların yerleri biliniyorsa çıkarılarak imha işlemi yapmak için çalışmalarınız olacak mıdır? Bu konularda kamuoyunu aydınlatmayı düşünüyor musunuz?

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —