Tarih: 06.11.2011 15:06

Kocaeli'nde Romanlara okuma yazma kursu

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Roman açılımına yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Yıllarca göz ardı edilen Romanlara kucak açan ve sosyal hayattaki yerlerini almaları için birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir şimdi de Bilgi Evleriyle okuma yazma bilmeyen vatandaşların yanında. Büyükşehir, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ve Romanların sıklıkla yaşadığı Maria Anne Bilgi Evi’nde okuma yazma kursu açtı. Kursa gelen Romanlar, çocukları için açılan Bilgi Evi’nde okumayı öğrenmenin heyecanını yaşıyor. 

 

OKUMA YAZMA ÖĞRENİYORLAR

 

Maria Anne Bilgi Evi’nde açılan Okuma Yazma Kursuna şuan için 26 vatandaş katılıyor. Bilgi Evi eğitmenleri tarafından verilen kurslar Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü sabah saatlerinde gerçekleştiriliyor. Kursta ilk olarak ses ile hece çalışmaları yaptırılıyor. 

 

SABAH VELİLER ÖĞLEDEN SONRA ÇOCUKLAR

 

Maria Anne Bilgi Evi’ne gelen Roman vatandaşlar kendileri için açılan okuma yazma kursuna büyük ilgi gösteriyor. Öğleden sonra çocuklarının geldiği Bilgi Evleri’ni sabah saatlerinde anne ve babaları dolduruyor. Sabahın erken saatlerde Bilgi Evi’ne gelen vatandaşlar azimleriyle takdir topluyor.  BÜYÜKŞEHİR YİNE BİZE EL UZATTIOkuryazar olmanın kendileri için daha önce hayal olduğunu ifade eden Roman vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine yine el uzattığını söyledi.  BİZE SAHİP ÇIKTIBüyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu çok sevdiklerini kendilerine has samimi sözleriyle ifade eden vatandaşlar, “Devletimizin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Karaosmanoğlu bize sahip çıktı. Mahallemize Bilgi Evi açıldı.  Çocuklarımız buraya gelip ödevlerini yapıyor. Şimdi de burada bize okuma yazma öğretiyorlar. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

 

EĞİTMENLER İLGİDEN MEMNUN

 

Bilgi Evi eğitmenleri ise kursa gelen Roman vatandaşların ilgisinden oldukça memnun. Yetişkin eğitiminde okuma yazma öğrenmenin zorluğuna değinen eğitmenler, “Ancak zor da olsa azimleriyle bunu başaracaklarına inanıyoruz. Çok gayretli ve heyecanlılar. Okumaya başladıklarında daha da mutlu olacaklar” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —