Tarih: 31.01.2012 12:59

Kocaeli'nde nefes kesen gala!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Şehir Tiyatroları "Kafesten Bir Kuş Uçtu" (Guguk Kuşu) adlı oyunun galasını yaptı. SDKM’de düzenlenen muhteşem galaya Kocaeli’den çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Dünyanın en iyi tekstleri arasında gösterilen ve "Guguk Kuşu" olarak da bilinen oyun Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından başarı ile sahnelendi.

 

 

KADROYU  VEKİLLERDE YALNIZ BIRAKMADI

 

 

İzmit Yahyakaptan’daki SDKM Kültür Merkezi'nde perde açan oyuna AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Başkan Danışmanları ve Daire Başkanları, Şehir Tiyatroları Sanat Yönetmeni Nejat Birecik ve birçok davetli katıldı. Oyunun performansından çok etkilenen davetliler ve izleyiciler gala sonunda oyuncuları ayakta alkışladı.

 

 

 

ERSİN YAZICI,  OYUNCULARI TEK TEK TEBRİK ETTİ

 

Gala sonunda çiçek takdimi ve konuşma yapmak için sahneye çıkan Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı sanatçıları muhteşem sahne performanslarından dolayı tek tek tebrik etti. Yazıcı, Büyükşehir belediyesinin her alanda başarılı hizmetler yaptığını, şehir tiyatrolarının kültür alanında ki başarılı örneklerinden biri olduğunu ifade etti. Ekip ruhu ile başarıyı yakaladıklarını ifade eden Şehir tiyatroları genel sanat yönetmeni Nejat Birecik ise, Büyükşehir tiyatrolarının kurumsal anlamda Türkiye genelinde büyük başarı elde ettiklerini, kapalı gişe oynadıkları için yakınlarına bile bilet bulmakta zorlandıklarını belirtti.

 

 

BARIŞ FALAY VE ENGİN BENLİ BAŞ ROLDE

 

 

Ken Kesey'in aynı adlı romanından sahneye aktarılan ve uyarlamasını Dale Wasserman'ın yaptığı Oyunda Şehir Tiyatroları'nın başarılı Oyuncuları rol aldı. Mc Murphy'i Barış Falay'ın canlandırdığı Oyunda hemşire Ratched'i Eylem Tanrıver Varlı, Reis Bromden'i Engin Benli, Harding'i Aydın Sigalı oynadı. Oyunda ayrıca Billy'i Erdem Irmak, Martini'yi Tekin Ezgütekün, Cheswick'i Cemal Aldıç, Scanloon'u Taylan Ertuğrul, Dr. Spıvy'i Nuri Karadeniz, Williams'ı Ozan Şahin, Warren'ı Utku Oğuz, Candy'i Işık Öztorun, Sandra'yı Seçil Onur, Hemşire Flınn'ı Nurcan Tural, Hemşire Nakamure'i Senem Akman, Albay Matterson'u Mustafa Arpacıoğlu, Ruckly'i Aytek Mete Elgün, Fredericks'i Ferdi Yıldız, Ellis'i Volkan Dinç ve Sefelt'i Talha Kaya canlandırdı.

 

 

MUHTEŞEM  KADRO

 

 

Yunus Emre Bozdoğan'ın yönetmenliğini yaptığı Oyunda dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Funda Çebi Bozdoğan, ışık tasarımı ise Cafer Yiğiter'e ait. Müziklerini Fatih Veli Ölmez'in yaptığı Oyunun dramaturg ve Yönetmen yardımcılığını Sündüz Haşar, hareket düzenini ise Cihan Yöntem üstlendi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —