Tarih: 20.02.2012 10:15

Kocaeli'nde deprem!

Facebook Twitter Linked-in

Malezyalı, Endonezyalı ve Türkiyeli öğrenciler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka alanında kurulan Sismoloji ve Deprem Eğitim Merkezi’ni geziler. Doktor Ala Kişisel Gelişim Merkezi Kardeşim Benim Yuvacık Kampı’na katılan Malezyalı, Endonezyalı ve Türk öğrenciler merkezi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar. Simülasyon tablasında canlı olarak depremi yaşayan öğrenciler ve öğretmenleri bu merkezin çok faydalı olduğunu belirttiler.

 

 

 

DEPREMİ BİREBİR YAŞAYACAKLAR

 

 

215 metrekarelik alana sahip merkezde depremin birebir yaşanacağı simülasyon platformu yer alıyor. Öğrencilere yönelik deprem eğitimi verilecek platform 3 bileşenli olarak depremi yansıtması yönü ile dikkat çekiyor. Doğu-batı, kuzey-güney ve düşey olarak deprem hareketlerinin oluşturulduğu platform 25 kişiye eğitim verilecek şekilde hazırlanmış. Ev ortamındaki bir mekan şeklinde hazırlanan simülasyon platformu Kocaeli, Düzce, İstanbul gibi bir çok depremi birebir yansıtabiliyor.

 

 

DEPREM YÜKÜ ÖLÇÜLECEK

 

 

Depremin meydana getirdiği yatay ve düşey kuvvetleri ve etkisini ortaya çıkaracak merkez gerekli ölçüm teknikleri ve cihazlarını bünyesinde barındırıyor. Merkez bu yönü ile Kocaeli’nin deprem risk haritalarını ortaya çıkaracak. Şu anda 13 deprem istasyonunun takip edileceği merkezde önümüzdeki günlerde açılması planlanan 4 istasyon ile daha da geniş bir yelpazeye sahip olacak.

 

 

ENGELLİ VATANDAŞLAR UNUTULMADI

 

 

Öte yandan binada sergi salonu, sahne, antre, giriş holü ve veri işlem odası yer alıyor. Merkez, engelli yurttaşların binayı rahatça kullanımına elverecek biçimde oluşturuldu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —