Tarih: 19.12.2011 10:15

Kocaeli'nde binalar taranacak

Facebook Twitter Linked-in

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, olası bir depremde can ve mal kaybına sebep olacak binaları mutlaka yıkacaklarını belirterek, ''Gerçekten ihtiyaç sahibi olan insanlarımıza kira yardımı olsun, ucuz ev vermek olsun, ne kadar imkan bulursak bunu yapacağız. İnsanlarımızı şefkatle kucaklamak mecburiyetindeyiz. Ancak açıkgözler ve bu işi provoke etmek isteyenler hariç'' dedi.

 

 

EL BİRLİĞİYLE  YAPILACAK

 

Depremle ilgili önemli çalışmalara imza atacaklarını vurgulayan Bayraktar, ''Dönüşüm işi ile ilgili olan tüm aktörlerden ve tüm sektörlerden destek bekliyoruz. El birliğiyle bu işi yapabilirsek Türkiye dünya devletleri arasında yıldız gibi parlayacak'' diye konuştu. Kentsel dönüşüm konusundaki yasa taslağının Bakanlar Kurulundan geçmek üzere olduğunu aktaran Bayraktar, ''Çalışmalara süratle başlayacağız. Bir saniye bile beklemeye tahammülümüz yok. Bu konuda heyecanlı, kararlı ve titiziz'' dedi.  

 

 

İŞE EN SAKAT OLANLARDAN BAŞLANACAK

 

Bayraktar, Türkiye'de öncelikle deprem aksı üzerinde bulunan binaları tarayacaklarını dile getirerek, ''Zaten İstanbul'da, Adapazarı'nda, Kocaeli'nde, Bursa'da da yapılmış. Ancak biz bunları yeniden tarayacağız. En sakat olanlardan, en acil olanlardan başlamak suretiyle yıkmaya başlayacağız. Yasanın bize verdiği manifesto çerçevesinde yürüyeceğiz'' diye konuştu. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —