Tarih: 26.11.2011 09:59

Kocaeli'nde 15 günde 1000 ceza

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın talimatıyla İzmit Şehir Merkezinde Hürriyet ve Alemdar Caddelerinde başlatılan “Park yasağı” titizlikle sürdürülüyor. Uygulama şehir merkezi trafiğinde küçük bir rahatlık sağlarken, devlet bütçesine önemli katkı getiriyor.

 

 

YAKALANAN YANDI

 

Hürriyet Caddesi ve Alemdar Caddesi’nde park yapan araçlara trafik polisleri 66 TL para cezası yazıyor. Araç çekici ile alınıp, götürülürse, götürüldüğü park yeri de araç sürüsüne 40 TL fatura çıkartıyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre, 15 günlük uygulama süresi içinde yaklaşık 1000 araca park cezası yazıldı. Devlet bütçesine İzmit’in bu iki caddesinden 15 gün de yaklaşık 700 bin TL gelir aktı. Çekilen araçların götürüldüğü otoparkın işletmecisi de, oturduğu yerde büyük para kazanıyor.

 

 

 

CEZA EVLERE GELECEK

 

Hürriyet Caddesi ile Alemdar Caddesi’nde park yaptıkları için ceza kesilen sürücülerin büyük bölümü, bu cezaları peşin ödemedi. Ancak ceza makbuzları kesildi ve araçların plakalarına işlendi. Ceza yazılan araçların sahipleri, er geç 66 TL’lik park cezasını devlete ödemek zorunda kalacaklar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —