Tarih: 01.05.2014 17:01

Kocaelili yatırımcılara finansal destek!

Facebook Twitter Linked-in

Gerçekleştirilen toplantıda Anadolu’dan Gelecek olan firmalara sağlanacak Finansal destekler ve “KOSGEB” iş birliği anlatıldı. Hazırlıkları süren “Cebit Bilişim Eurasia”   ve “ CeBIT Global Konferans” in bu yıl çok daha aktif geçeceği ve bu yılın temasının “Gelecekte İş Yapış Teknolojileri ve Gelecekte Yaşam ” vurgulandı… Finansal desteklerinin devam ettiği ve katılacak olan Kocaeli’li firmalara CeBIT Bilişim Avrasya’nın finansal destek vereceğinin altı çizildi…  

 

Kocaeli Ticaret Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden katılım olan toplantıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Semor A.Ş. Genel Müdürü Nezih Kuleyin, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut, Stratejik Geliştirme Daire Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Koçak ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer: “Kocaeli, İstanbul’a yakınlığı nedeniyle en önemli şehirlerden biri olma özelliği taşıyor. Organize sanayi bölgesi olarak da önemli bir potansiyele sahip. Kocaeli’ne gelmemizin 3 temel nedeni var. Kocaeli Ticaret Odası üyelerinin CeBIT gerek Hannover Messe nin gerek ise KOSGEB’in finansal destekleri ile fuara katılmalarına destek vererek uluslar arası arenada potansiyel alıcılar ile buluşmasını sağlamak. Kocaeli’nde bulunmamızın 2. sebebi bu yıl düzenlenecek olan ‘Partner Şehir’ kavramını Kocaeli’nde anlatmak ve Bilişim Vadisi Projesini CeBIT ile kol kola dünyanın dört bir tarafında tanıtmak. Üçüncü sebep ise, yıllardır Kocaeli Ticaret Odası ile sürdürdüğümüz Kocaelili firmaları ziyaretçi olarak CeBIT Bilişim Eurasia’da ağırlamaya devam etmek için gereken çalışmaları başlatmak.” dedi.

 

 Konya, Kayseri, Eskişehir ve Gaziantep’e ek olarak Kocaeli de bu imkana sahip olsun isteyen Özer: “Firmalar tek başına katılamasa bile ziyaretçi kapsamında yine finansal desteklerimizle fuarı ziyaretlerini sağlamak istiyoruz. Bütün bunlara ek olarak Afrika pazarına açıldık. Türk ticaret ateşelikleri açılmaya başladığı THY’nin direkt uçuş sağladığı bu pazarlardan alım heyetlerini de bu yılki ziyaretçi çalışmalarımıza ekledik. Fuar katılımcılarını Afrika’dan gelecek olan alım heyetleri ile bir araya getirebilmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. 11- 14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek CeBIT’e katılacak Kocaelili firmalara KOSGEB desteğinin dışında finansal destek sağlayarak Türk firmalarının ticaret hacimlerine önemli bir ivme kazandıracak.” açıklamasında bulundu.

 

Partner Şehir kavramının da önemini belirten Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer; “CeBIT süresince bizimle partner olan şehirler ile Almanya, Hindistan, Brezilya ve Avustralya’da düzenlenen dünyadaki tüm CeBIT’lere önemli organizasyonlara bizim yanımızda yer alacak ve ekonomik olarak önemli çalışmalara imza atacak. Kocaeli bu anlamda, 13 tane organize sanayi bölgesine sahip Kocaeli’ni partner olarak yanımızda yer almasını yer almasını isteriz.” dedi.

 Ar-Ge, İnovasyon Ve Sürdürebilirlik 3 Sihirli Kelime

 

Semor A.Ş. Genel Müdürü Nezih Kuleyin: “15 yıl önce CeBIT olgusunu Türkiye’ye taşıdık. Bilişim teknolojileri ve bilgi iç içe geçti. Bilgiyi zamanında elde edemezseniz kurduğunuz ticari olgular çağ dışı kalır. AR-GE, İnovasyon ve sürdürülebilirlik 3 sihirli kelime. İçinde bilişim teknolojileri olmayan hiçbir sektör kendini sürdüremez. Biz nasıl daha önde olacağımızı anlatmaya geldik. Teknolojik gelişmelerde gelinen çok önem verilmesi gereken taraf “nesnelerin interneti” olgusu. Örneğin buzdolabına koyduğunuz yumurtaların sayısını hatırlamıyorsanız markete gittiğinizde makinada görebileceksiniz evde ne kadar kaldığını ve ona göre alışveriş yapabileceksiniz. Nesnelerin interneti hayatınızın her alanında etkili olacak. Teknolojinin bu önderliğini yakalamak en önemli amacımız.” dedi.

 

CeBIT Bilişim Eurasia 2014’in yalnızca Türkiye için değil, Avrasya, Orta Doğu, Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için de bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. Dünyanın dört bir yanından gelecek olan profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra, “Uluslararası Satın Alma Heyet’leri fuarı ziyaret edecek.Kocaeli Büyükşehir Belediye Stratejik Geliştirme Daire Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu: “Son birkaç yıldır CeBIT için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bizler de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bilişim bizim de vazgeçilmediğimiz bir algı. Yeni bilişim atakları yaparken belediye konsepti için unutulmaması gereken bir şey var; Kocaeli’ni yönetmek istiyorsanız Bilişim sektöründen mutlaka faydalanılmalı. Kendi kurumsal çerçevemiz içinde bazı uygulamalarımız var ki hayatı ciddi şekilde kolaylaştıran çalışmalar. Geldiğimiz nokta itibari ile bizim özel uygulamalarımız ile vatandaşa yansıyan tarafı ile vatandaşın direkt göremediği taraflar da var. E-Türkiye uygulamaları ile saatlerce süren bir sicil kaydı alma işlemi saniyeler içinde sonuçlanmaya başladı.” dedi.

 

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut: “Kocaeli artık ileri teknoloji üreten bir şehir haline geldi. Teknolojik anlamda Türkiye gibi Kocaeli de sınıf atladı. Bilişim sektöründeki hedefimiz Türkiye’de öncü olmaktır. Bilişim sektörü tek başına var olamaz. Diğer sektörleri var eden, onlarla etkileşim halinde olan bir alandır. Hizmet sektöründe dahi çalışsanız bilişime ihtiyacınız var. Çok önemli yazılımlar yapılıyor. Eğlence sektöründe bile yazılımlar çok ciddi bir gelir kapısı haline geldi. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı olarak bu alandaki gelişimleri, yenilikleri destekliyoruz. Kocaeli’ni ileri teknoloji üreten bir şehir haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz.”

 

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Koçak: “Uluslar arası desteğimiz şu anda mevcut, aynı zamanda teknolojik transfer ofisi diye Teknopark’ın kendi içinde yapılmış ürünlerin Türkiye’de ekonomiye kazandırılması ve kullanılabilir hale gelmesi için de çözüm üretiyoruz. Özellikle eğitime çok önem veriyoruz. Stajyerlere iş imkanı sunuyoruz. Gerek üniversitesi gerekse meslek liselerinde gelen öğrencileri mezuniyet öncesi staj yapma fırsatı sunuyoruz. Meslek liseleri ile yaptığımız protokoller gereği staj konusunu üzerine çalışıyoruz. CeBIT’e gittiğimizde iş yapmak istiyoruz. İthalata değil ihracata yönelmeyi planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —