Tarih: 02.10.2012 11:30

Kocaelili Aleviler Ankara'ya gidiyor!

Facebook Twitter Linked-in

Ankara'da düzenlenecek olan Eşit Yurttaşlık Mitingi öncesinde önceki gün Kocaeli Alevi Örgütleri ve Cem Evleri İnsan Hakları Parkında bir araya geldi. Basın toplantısına Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanı Doğan Demir, ilçelerdeki cem evlerinin başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Kocaeli Alevi Kültürleri Kocaeli Şube Başkanı Demir Cumartesi akşamı cem evlerinden ve Merkez Bankası önünden otobüslerin kalkacağını ifade etti.  

 

 

BU ÜLKENİN AYIBI 

 

 

 

Bu mitingin hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasına tepki olarak düzenlediklerini ifade eden Demir “21. yy da ülkemizde halan eşit yurttaşlık mitinglerinin yapılması, bu ülkenin ayıbıdır. Geçmiş hükümetlerin ve on yıldır iktidarda olan AK Parti hükümetinin de bu anlamda bir arpa boyu yol almamaları düşündürücüdür. Bu vatanın güvenliği için yaptığımız askerlikte birlikte şehit oluyoruz ama inancımız gereği şehit cenazesini bile kendi ibadethanemizde kaldıramıyoruz” dedi. 

 

 

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

 

 

Demir “Cenazelerimiz devlet töreni adı altında zorla camiye götürülüyor. Bu hükümetin cem evlerinde cenazelerimize bile saygısı ve tahammülü kalmamıştır. Diyanetin özerkleşmesini bir tarafa bırakın mevcut hükümet, eğitim sistemini, diyanetten aldığı fetvalar eşliğinde şekillendirmektedir. En son 4+4+4 sistemi de bunun bariz örneğidir. Bu sistemle birçok ilde okula giden çocuklarımızın yerleri değiştirilerek imam hatip liselerine gönderilmiştir” diye konuşmasını bitirdi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —