Tarih: 14.07.2012 13:03

Kocaeli'deki yollar işaretlerle daha güvenli

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi asfalt çalışmalarını tamamladığı yollarda araçların güvenle seyir etmelerini sağlamak amacıyla trafik işaretlemeleri yapıyor. Kentin pek çok yerinde gerçekleşen yol çalışmaları sonrasında trafik levhaları, uyarı ve yönlendirme levhalarıyla yol güvenliği sağlanıyor. Ayrıca tek şeritli yollar reflektörlü kedigözü yol butonlarıyla bölünerek sürücülerin uyarılması sağlanıyor. 

 

BUTONLAR GÜVENLİĞİ ARTTIRIYOR

Yol güvenliğini arttırmak için yol çizgilerine yardımcı olarak kullanılan butonlar şerit geçişleri ve şerit ihlalleri oluşabilecek noktalara çakılıyor. Yol tabelaları ve yol çizgilerini destekleyici olarak uygulanan butonlar şerit ihlallerini azaltıyor. Bu butonlar hız azaltmak için şehir içi trafiğinde kontrolsüz kavşaklarda, tehlike arz eden yerlerde ve okul önlerinde de yollara monte ediliyor. Yol butonları araç farlarını gördüğünde yansıyarak sürücüleri de uyarma görevini üstleniyor. 

 

HASAR GÖREN İŞARET LEVHALARI DEĞİŞTİRİLİYOR

Kocaeli büyükşehir Belediyesi, Kullar fidanlık yolu, Yahya Kaptan, Karamürsel ve diğer bölgelerde de gerekli yerlere buton monte ediyor. 2011 yılı içersinde çeşitli bölgelere yaklaşık olarak 2 bin 500 adet kedigözü yol butonu çakıldı. 2012 yılı içersinde de bugüne kadar yaklaşık 2 bin adet güvenlik amacıyla yolara monte edildi. Ayrıca trafik yükünden ve trafik kazalarından dolayı zarar gören levhaları yenilenerek ve onarılıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —