Kocaeli’de yollar ve arabalar buz tuttu

Kocaeli’de yollar ve arabalar buz tuttu

Kocaeli’de 4 gündür süren kar yağışı sonrasında sokağa çıkan vatandaşlar, araçlarını kaplayan buzları temizlemekte güçlük çekti. Soğuk havada bazı alanlarda oluşan buz sarkıtları ise görenleri şaşırttı.

Kocaeli’de 4 gündür etkili olan yağışı yerini buzlanmaya bıraktı. Kent genelinde hava sıcaklığı eksi dereceye kadar düşerken, yollarda buzlanma ve don olayı meydana geldi. Ayrıca iki günlük sokağa çıkma yasağında dışarı çıkamayan vatandaşlar yasağın bitmesiyle arabaların üstünde biriken donmuş karı temizlemekte zorluk çekti. Soğuk havada bazı alanlarda oluşan buz sarkıtları ise görenleri şaşırttı.

Kar yağışının rahmet olduğunu söyleyen Ömer Faruk Yıldırım adlı vatandaş, “Kocaeli’ye güzel bir kar yağışı 4 sene önceydi, biraz daha yağmasını temenni ediyorum. Kış ayı kışlığını yapmalı ki yaz ve bahar günlük gülistanlık olsun. Artık sular dolsun, barajlar dolsun ve su ihtiyacı giderilsin. Kara facia dememek lazım. Bu soğukların gelmesiyle koronanın da son bulmasını temenni ediyoruz, çünkü soğuklarda malumunuz mikroplarda ölür. Yazın çoğaldığı aldığı gibi kışın da mikroplar ölür. Tabi biz suyun kıymetini ve iklimin kıymetini iyi anlamamız lazım. Maalesef toplum olarak suyu çok israf ediyoruz. Özellikle bu sene kar yağmamış olsa kuraklık geçiririz, kışın böyle geçerse yazın daha fena olur. Onun için dua edelim rahmet yağsın ve sularımız yazın olsun. Vatandaşlara özellikle bu aylarda araçlarına, evdeki kaloriferlerin bakımlarını yaptırsınlar. Araçlarda antifiriz eksi 10’a kadar düşeceği söyleniyor. Vatandaşların tedbirli olmaları, kış lastiklerini değiştirmemişlerse değiştirmelerini, araçların bakımlarını güzelce yapsınlar ve trafiğe mecbur kalmadıkça karlı havalarda dışarı çıkmasınlar. Toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih etsinler” dedi.



İterek çaldıkları otomobile "kontak" ararken yakalandılar

Samsun’da 6 bin 621 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Kontrol etmek istediği traktörünün altında kalan yaşlı adam yaralandı

Amasra TTK’ya 20 nitelikli işçi alımı yapılacak

Samsun’un ’vergi yüzsüzleri’ açıklandı

Kara tablo, 6 yılda yeşil örtüye dönüştü

İnegöl’de kafelere sigara denetimi

"Bankacıyız" diye dolandırıcılık yapan 3 kişi tutuklandı

Büyükgöz, yıkım kararı alınan binanın mülk sahipleriyle bir araya geldi

Atakum’da kaldırım işgaline geçit yok

Aranan şahıs JASAT ekiplerine yakalandı

Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisi Başkanı Woo Wonshik ile görüştü

Koyun otlatma cinayetinin şüphelileri baba-oğul yakalandı

Avrupalı çiftçiler, Brüksel’de sokakları traktörlerle kapattı

Ünlü isimler Adli Tıp Kurumu’nda kan ve saç örneği verdi

Hafif ticari aracın çarptığı yaya hayatını kaybetti

Çakmağı doldururken hem kendini hem de evi yaktı

Recep Uçar: "Momentum yakaladık"

Germencik’te liseli gençler polisliği tanıdı

Alanya’da farklı ülkelerden 20 kişi İslamiyet’i seçti

Giannis Papanikolaou: "Rize’de bir kale oluşturmamız gerekiyor"

TBB’den Kırıkkale Belediyesi’ne 8 milyon liralık ekskavatör hibesi

Kartepe’ye yeni sağlık yatırımları

Başkan Vekili Özdemir: "Finike’nin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz"

Hamas siyasi lideri Kemal Ebu Avn: "İsrail’in hedefi sadece Gazze değil"

Öğrenci yurtlarında bulunan kantin, mutfak ve lokantalar denetlendi

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

Çorum Belediyesi bu yıl 222 aileye ev temizliği hizmeti sundu

Alevlere teslim olan kulübe küle döndü

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.