Tarih: 04.04.2013 15:36

Kocaeli’de sosyal medyayı takip eden edene!

Facebook Twitter Linked-in

Neredeyse bütün dünya ülkelerinin liderleri ve siyasetçileri sosyal medyayı kullanıyor. Sanat dünyasının da tamamına yakınının kullandığı sosyal medyada takipçi sayısı ile kişinin popülaritesi doğru orantıda ilerliyor. Kocaeli bölgesinde de 4056 takipçisi olan Vali Ercan Topaca’nın öğrencilerin kendisine twit atmasını söylemesiyle de sosyal medyanın önemi bir kez daha görülmüş oldu. Bölge belediye başkanları, siyasetçileri ve gazetecileri sosyal medyada öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

 

Liste kalabalık

 

Birkaç ismin dışında siyasetin ve bürokratın nedeyse tamamının kullandığı twitter’da Kocaeli bölgesinde takipçi sayısı olarak 27.053 takipçi ile CHP Milletvekili Hurşit Güneş başı çekiyor. İkinci sırada 20.464 takipçisiyle twitter’da ki aktifliği ile ün salmış olan MHP Milletvekili Lütfü Türkkan bulunurken, Tükkan’ı hemen peşinden 5.777 takipçisi ile gazeteci Enes Malkoç takip ediyor.

 

Ak parti sınıfta kaldı

 

Bölge milletvekillerinin twitter takipçileri temel alınarak yapmış olduğumuz ankette AK Partili bazı milletvekillerinin twitter’ı bile olmadığı dikkatlerden kaçmadı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan Abdullah Gül’e kadar birçok önemli ismin kullanma ihtiyacı duyduğu twitter’ı kullanmayan AK Parti Milletvekilleri sınıfta kaldı. Twitter’daki takipçileri ile göz dolduran CHP sıralamada yukarılarda yer alırken MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tek başına ordu görüntüsü çizmeye devam ediyor.

 

İşte isimler ve takipçi sayısı

 

Hurşit Güneş – 27.053

Lütfü Türkkan - 20464

Mehmet Hilal Kaplan - 1948

İlyas Şeker - 2367

Zeki Aygün - 1573

Mehmet Ali Okur – 1180

Haydar Akar - 1643

Nihat Ergün - 715

Azize Sibel Gönül - 177

 

Karaosmanoğlu farkını koydu

 

Belediye başkanları arasında en fazla takipçi ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu. Onu bölgeden takip eden isim ise twitter üzerine ciddi yatırımlar yaptığı (Afiş - Bilbord – Broşür) bilinen Adnan Köşker oldu. Diğer belediye başkanları ise silik bir görüntü çizdiler.

 

İbrahim Karaosmanoğlu – 2513

Adnan Köşker – 1934

Ziyaettin Akbaş - 684

Şükrü Karabacak - 246

Cemil Yaman – 208

 

61. Takipçisine forma hediye etti

 

Twitter üzerinde siyasetin dışında eğlenceli sohbetlerde meydana geliyor. Bizim Gebze Gazetesi Muhabirlerinden Gökhan Koçal, 61. takipçisi olan meslektaşı Ahmet Oğuz’a Trabzonspor forması hediye alma sözü verdi. Aslen Kars’lı olan Ahmet Oğuz’un Trabzonspor’u tutuyor olması ise tatlı bir tesadüf oldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —