Tarih: 28.12.2013 17:19

Kocaeli’de Mehmet Akif eserleriyle anıldı

Facebook Twitter Linked-in

İstiklal Marşı yazarının kendi eserlerinin okunduğu geceye usta bestekar Amir Ateş de kasideleriyle anlam kattı. 

 

Anma programını Büyükşehir Belediyesi Konservaturı, Mehmet Akif Ersoy, Ertuğrul Gazi, Akçakoca ile Roman çocukların ağırlıkta olduğu Serdar ve Maria Anne bilgi evleri hazırladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde(SDKM) düzenlenen programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, bilgi evi idareci, öğrenci ve velileri katıldı.

 

Etkinlik, Serdar Bilgi Evi öğrencisi Furkan Solmaz’ın selamlama konuşması ile başladı. Gecede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ve Bilgi Evi öğrencilerinden oluşan koro İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden çıkan şiirleri seslendirdi. Büyükşehir konservatuarı eğitmenlerinin de yer aldığı koroyu konservatuar sanatçısı Nuray Polat yönetti.Ünlü bestekar Amir Ateş de söylediği kasidelerle koroya eşlik etti. Ateş’in sesi ve yorumuyla anlam kattığı Mehmet Akif’in mücadele yıllarını anlatan kaside duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

 

Bilgi Evi öğrencilerinden oluşan tiyatro kulübü de Mehmet Akif Ersoy’un hayatından bir kesidi anlatan oyun sahneledi. Mehmet Akif’in istiklal mücadelesi yıllarında bir yazar olarak yaşadığı sıkıntılı süreci ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ona verdiği desteği anlatan oyun, salondan büyük alkış aldı. Öğrenciler, performanslarıyla büyük beğeni topladı. Gecenin sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın ve müdür İspirli öğrenci ve bilgievi sorumlularına çiçek, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal da hediye takdim etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —