Tarih: 17.12.2016 11:30

Kocaeli'de köy yolları kapanmıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Geçmişte özellikle yüksek rakımlı köylerde kar yağışının başlamasıyla birlikte kapanan köy yolları eğitimde ve sağlıkta aksamalara yol açıyordu. Yolların açılması için çalışma yürüten ekipler günler sonra köylere ulaşabiliyordu. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için 2011 yılından itibaren köy muhtarlıklarına traktörlere takılabilen kar temizleme bıçakları dağıttı.     

TRAKTÖRLERLE KAR TEMİZLENİYOR
Aniden bastıran kar yağışının etkili olduğu köylerde kapanan köy yolları Büyükşehir Belediyesinin ekipleri gelene kadar ulaşımın aksamaması için traktörlere takılı kar bıçaklarıyla temizleniyor. Kar bıçaklı traktörler, yüksek kesimlere karı düşmesiyle iş başı yaptı.

KAR KOMANDOLARINA YARDIMCI OLUYORLAR
Bir yandan Büyükşehir’in kar komandoları karla mücadele ederken, bir yandan da Büyükşehir’in dağıttığı kar bıçaklarını traktörlerine takan köylüler ekiplere yardımcı oldu. Böylece yoğun kar yağışına rağmen Kocaeli’de kapalı hiçbir köy yolu bulunmuyor. Köylerde toplamda 28 adet traktörlü kar küreme bıçakları görev yapıyor. Gebze; Mollafenari, Mudarlı, Tepecik, Yağcılar, Hatipler, Kargalı, Ahatlı, 
Bunlar Başiskele; Servetiye Camii, Kartepe; Pazarçayırı Sultaniye,  Avluburun, Kandıra; Yusufca, Sepetli, Sarıahmetler, Balaban, İzmit; Yenice, Ortaburun, Balören, Yassıbağ, Bulduk, Çağırgan, Gökçeören, Nebihoca’da konuşlu bulunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —