Tarih: 14.03.2013 12:00

“Kocaeli’de kadınlar çok başarılı”

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Sanayi Odası Meclis salonunda düzenlenen etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu,MARKA Genel Sekreteri Dr.Fatih Akbulut, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Füsun Yıldız,KSO Yönetim Kurulu Üyesi ,Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Yılmaz Bayraktar, KSO Genel Sekreteri Mehmet Barış Turabi ve çok sayıda kadın girişimci katıldılar.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Penbe Arslan, sinevizyon sunumu eşliğinde gerçekleştirdikleri çalışmaları aktardı. Başkan Arslan, özellikle Kocaeli Sanayi Odası’nın destekleriyle çok sayıda Kadın Girişimcinin iş hayatına atıldığını ve büyük bir başarıyla çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Kocaeli İl Kadın Girişimciler Kurulunun Kocaeli Sanayi Odası , Gebze Ticaret Odası, Kocaeli Ticaret Odası ve Körfez Ticaret Odası tarafından önerilen 250 üyeden oluştuğunu belirten Başkan Arslan, “Kurulduğu günden bu yana Kadın Girişimciler Kurulu , özellikle girişimcilik kursları düzenleyerek bir çok kadın girişimcimiz bundan yararlanmıştır” dedi. 

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim kurulu üyesi ve Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Yılmaz Bayraktar, Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulunun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde faaliyet gösterdiğini ve 15 Eylül 2008 tarihinde Kocaeli Sanayi Odası Koordinatörlüğünde kurulmuş bir oluşum olduğunu vurgulayarak, “ Kuruluş amacı,; kadın girişimciliği konusunda genel politikalar ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunmaktır” dedi. Toplantının son bölümünde Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulunun başarılı kadın üyelerinden Hazel Sağcan, Gülten Köksal Döner,Nuriye Köksal, Pınar Uysal ve Nurdan Avşar iş hayatlarına girişlerindeki “başarı Hikayeleri” ni aktardılar. KSO Meclis salonundaki konuşmalar sonrası kadın girişimcilerin gerçekleştirdikleri ürünlerin sergilendiği stantların açılışı yapıldı. Genellik el emeklerinin sergilendiği stantlar büyük ilgi gördü.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —