Kocaeli’de kaç çeşit yemek var?

Kocaeli’de kaç çeşit yemek var?

Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’nda Kocaeli’nin bir gastronomi kenti olduğu ifade edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumunda Kocaeli’nin bir gastronomi kenti olduğunu dile getirildi. Kocaeli Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Ömür Alyakut, ülkemizde Gaziantep ve Hatay’ın 500’e yakın yemek çeşitliliği ile gastronomi kenti olarak bilindiğini ifade ederek, Kocaeli’nin sanayi kenti imajına rağmen 1000’e yakın yemek çeşidi ile bu şehirlerin arasına girdiğini aktardı.

KOCAELİ’DEKİ GASTRONOMİ POTANSİYELİ

Kocaeli Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Ömür Alyakut Kocaeli’nin zengin kültürel mozaiği, gastronomisine de yansıdığını belirterek “ Yöre gastronomi turizmi kapsamında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparak, çok sayıda turist çekmeye başlamıştır. Kocaeli’nin gastronomisindeki bu zenginlik; yörede yapılan yemek çeşitliliğine, yöresel yemek yarışmalarına, yörede yetişen gastronomi ürün festivallerine, yöresel ürünlerin servis edildiği küçük işletmelere ve gastronomi eğitimi veren okulların açılmasına katkı sağlamıştır. Bu anlamda Kocaeli gastronomisinin önemli bir potansiyele sahip olduğu görülmektedir.” şeklinde konuştu.

KOCAELİ’DEKİ YEMEK ÇEŞİTLİLİĞİ

3 bin yıllık geçmişi bulunan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu dile getiren Alyakut” Bu olgu Kocaeli’nin birçok farklı kültürün gastronomisinden etkilenmesini sağlamıştır. Manav, Göçmen, Balkan gibi toplulukların bulunduğu Kocaeli, yemek çeşitliliği dışarıdan pek bilinmemekle beraber şuanda 1000’e yakındır. Bu sayı da gastronomi kenti olarak bilinen Hatay ve Gaziantep’ten fazla” dedi. Beykent Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Kevser Aydoğdu ise Bizi Birleştiren Halka: Simit,Kocaeli Üniversitesi’nden Hüseyin Cahit Doğan ve Elif Bilge Doğan İklim Adlandırma Sisteminde Tarih, ve Mitolojik Karakter Kullanımı: Kocaeli Florası Örneği ve Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden İzmit/Kocaeli Sancağı’nda Ermeni Mutfağı konularında bilgiler verdi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öğütken’e Gebze’den İade-i Ziyaret

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: "Avrupa’da Aselsan’ımız 400 milyon doların üzerinde Elektronik Harp Projesi Sözleşmesi imzaladı"

Çanakkale’de iki araç çarpıştı: Kaza anı kamerada

Trendyol Süper Lig: Kocaelispor: 0 - Antalyaspor: 0 (Maç devam ediyor)

Kocaelispor ve Antalyaspor başkanlarından dostluk mesajı

Bağlı köpek çocuklara saldırdı: 14 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

Sahne minik Arda Güler’lerle doldu: Güler ailesi göz yaşlarını tutamadı

Milletvekili Bünyamin Bozgeyik: "2026 bütçesi, Türkiye Yüzyılı vizyonunun güçlü bir yansıması"

Jandarma, öğrencilere yerli savunma sanayiyi anlattı

İstanbul Cevizlibağ’da trafik yoğunluğu havadan görüntülendi

Futbolcunun aralarında bulunduğu 3 kişiyi silahla yaralayan 2 şüpheli tutuklandı

Gaziantep’te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7’e yükseldi

Tarım Ağaç Müzesi Kütüphanesi haftanın her günü hizmet verecek

Asansör boşluğunda mahsur kalan kedi için itfaiye seferber oldu

Sadettin Saran’ın uyuşturucu soruşturması kapsamında ifadesi alınacak

Putin: "Batı, bize karşı saygılı olursa askeri operasyonlara gerek kalmaz"

Siirt’te yaban hayvanlarına 750 kilo yem bırakıldı

Antalyasporlulara, Kocaeli tarifesi: "Bizdensin kardeşim"

Merdiven boşluğuna düşen yaşlı adam ağır yaralandı

Karasu’da 37 mahalleye şap kısıtlaması

Uyuşturucu ticaretinden 11 yıl ceza yedi, ayakları olmayan hükümlü tekerlekli sandalyeyle cezaevine götürüldü

Sakarya’da 3 ayrı uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Tayvan’daki sis bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti

Taşköprü Belediyesi, 2 milyon liralık hibe desteğiyle yaşlılara evde bakım desteği sağlayacak

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu

Şehzadeler’in yeni başkanı Hakan Şimşek oldu

Domuz avı sırasında komşusunu öldüren sanığa 3 yıl 4 hapis cezası

Çatıdan düşen genç hayatını kaybetti

Çorlu’da otomobille motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı

Başkan Er: "Malatya eskisinden güzel yaşanabilir ve güçlü bir şehir olacak"

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.