Tarih: 03.09.2015 18:52

Kocaeli'de Hamile Kadın, Doktor ve Hemşireyi Darp Etti

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli'nin Derince ilçesinde bulunan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 2 yıllık asistan doktor Burçin Öğretmenler ve hemşire Fatma Ergin, hastaneye muayene için gelen hamile bir kadın tarafından darp edildi.

NUMARA SIRASINI TAKİP ETMEDİ

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine 31 Ağustos Pazartesi günü muayene olmak için gelen A.C. isimli 3 aylık hamile kadın, numara sırasını takip etmeyince, bir buçuk saat sonra muayeneye çağrılmasını sebep göstererek Dr. Burçin Öğretmenler ve hemşire Fatma Ergin'e saldırdı.

hamile-kadin-doktor-ve-hemsireyi-darp-etti-2-7656669_x_o.jpg

DOKTOR VE HEMŞİRE DARP RAPORU ALDI

Saldırı sonrası doktor ve hemşire darp raporu alarak saldırgandan şikayetçi oldu. Bunun üzerine Türk Tabipler Birliği Kocaeli Tabipler Odası üyeleri Derince Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

"ŞİDDET OLAYI DOĞAL HALE GELMİŞ DURUMDADIR"

Kocaeli Tabipler Odası Sekreteri Burhan Çağlar Usta, yaşanan olaya tepki gösterdi. Burhan Çağlar Usta, şunları kaydetti: "Ciddi bir şiddet ortamı oluşmuş ve çalışma arkadaşlarımız darp edilmiştir. Rapor aldıkları için 10 gün boyunca hizmet veremeyecekler. Hizmet veremiyorlar. Ne yazık ki bu yaşadığımız sağlık ortamlarında yaşadığımız şiddet olayları, istisna olmaktan çıkmış ne yazık ki bunlar doğal bir hale gelmiş durumdadır. Ancak biz bunu kabul etmiyoruz, böyle bir şiddet ortamında sağlık hizmeti süremez. Bu konuda ne yazık ki bütün çağrılarımıza rağmen, mülki idare anlamlı bir adım atmamıştır.
 

"ÜLKEYİ YÖNETENLER HİÇBİR ADIM ATMIYORLAR"

Ülkeyi yönetenler sağlığı yönetenler, şiddete yönelik hiç bir adım atmıyorlar. Sistemli bir sorun olduğunu görmüyorlar. Sağlık çalışanlarının başına her gün böyle şeyler gelmesi mümkündür. Genç arkadaşlarımız bu olaylardan ötürü mesleklerine ciddi bir şekilde soğumuş durumdalar. Yetkililer sağlık çalışanlarının saygınlığını yükseltmesi gerekmektedir."

"NİYE GEÇ ÇAĞIRDIN DİYE DARP ETTİ"

Şiddete uğrayan 2 yıllık kadın doğum asistanı Dr. Burçin Öğretmenler ise şunları kaydetti: "Hastanede muayene olmak için gelen 3 aylık hamile kadın A.C. isimli şahıs muayeneye geldikten sonra 'niye beni çağırmıyorsunuz' dedi. Halbuki ben daha önce çağırmıştım ancak o anda gelmemişti. Sonra tekrar çağırınca da sen ne biçin doktorsun diyerek bana bağırmaya başladı. Bunun üzerine lütfen bağırmayın ve dışarı çıkın dediğimde saçlarımdan tutarak başıma vurmaya başladı. Hemşire araya girmeseydi daha fazla darp edebilirdi."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —