Tarih: 06.10.2015 12:22

Kocaeli'de Dev ihalede imzalar atıldı

Facebook Twitter Linked-in

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ve Durmazlar’dan yönetim kurulu başkan yardımcısı katıldı.

İMZALAR ATILDI

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tramvay projesinin metronun öncüsü olacağını söyledi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, tramvayın teknik özelliklerine ilişkin ayrıntılı bir sunum yaptı. Konuşmaların ardından 12 adet tramvay aracı alımı için imzalar atıldı. 12 adet aracın Şubat 2016’ya kadar teslim edilmesi ve tramvay hattının 2017 başında hizmete girmesi bekleniyor. Protokolün imzalanmasının ardından Seka Park alanında yeni kurulan ve tramvayla ilgili görsel-işitsel bilgilendirmelerin yapılacağı Kocaeli Bilgilendirme Noktası(K@BİN)’nin açılışı da yapıldı. Karaosmanoğlu ve davetliler merkezin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Karaosmanoğlu ve davetliler merkezde yer alan interaktif sunum sistemlerini inceledi.

 

OTOGAR İLE SEKAPARK ARASINDA

Otogar ile Sekapark arasında Otogar-Yahya Kaptan, Kaymakamlık-N. Kemal Lisesi-Doğu Kışla, Valilik, Fuar, Yeni Cuma-Fevziye Camii-Gar-Sekapark güzergahında yol alacak Akçaray, halkımıza ve iş yerlerimize en az rahatsızlık verecek şekilde yapılacak çalışmaların ardından 2017 yılı içinde yolcu taşımacılığına başlayacak. Akçaray; Sekapark-Otogar arasında çift yönlü, 7,2 kilometrelik, 11 istasyondan oluşan güzergâhı 24 dakikada kat edecek.

300 YOLCU KAPASİTELİ ARAÇLAR

Araçların uzunluğu 32 m, genişliği 2,65 m ve yüksekliği 3,30 m olarak tasarlandı. İki yönlü hareket edebilen ve %100 alçak tabanlı üretilecek araçların maksimum hızı saatte 70 km, ortalama İşletme hızı ise saatte 20 km olacak. Şehir içinde hareket kabiliyetinin maksimum seviyede olabilmesi için 5 modülden oluşacak 300 yolcu kapasiteli tramvay araçları, tek yönünde 4 çiftli ve 2 tekli kapı bulunduracak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —