Tarih: 14.03.2018 13:11

Kocaeli'de 'Aklınla bin yaşa' yarışması

Facebook Twitter Linked-in


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak ilk ve orta okullara yönelik faaliyet gösteren Bilgievleri’nin 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Aklınla Bin Yaşa Yarışması” için 572 sınıf öğretmeni öğrencileri için başvuru gerçekleştirdi. Başvurularını tamamlayan okulların 4. sınıf öğretmenlerine yarışma ile ilgili seminerler verilmeye başlanıldı. İl genelinde 4 bölgede yapılan seminerlerde sınıf öğretmenlerine çalışma kitapçıkları teslim edildi. Sınıf öğretmenleri bu çalışma kitapçıkları ile öğrencilerini eleme sınavına hazırlayacak. 
Örnek yarışmada Kocaeli genelindeki 4. sınıf öğrencilerini eğlenceli bir rekabet ortamında bir araya getirmek ve Kocaeli ilinde zeka oyunları kültürünün yaygınlaştırılması hedefleniyor. Öğretme ve öğrencilerin zeka oyunları ile tanıştırılması yanı sıra, yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi de amaçlanıyor. Yarışma öğrencilerin zeka oyunlarına karşı ilgisinin arttırılmasının sağlanmasının yanı sıra öğrencilere tecrübelerini geliştirme fırsatı sunacak. 
Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olacak öğrencilerin okullarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından “Zeka Oyunları Sınıfı” yapılacak. Yarışmada ilk 10 sırada öğrencisi olan öğretmenlere 500 TL nakdi para ödülü verilecek. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —