Tarih: 04.12.2012 10:52

Kocaeli ‘yeşil’le anılan bir kent oldu

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli nüfusu 1,5 milyon iken dikilen ağaç sayısı ise 5,5 milyonu buldu. Yapılan ağaçlandırma, kavşak ve park çalışmaları ile kent zümrüt bahçesi gibi odu.

 

KENTE 5,5 MİLYON AĞAÇ DİKİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başlattığı ağaçlandırma ile 5 milyon 419 bin 831 adet fidanı toprakla buluşturdu. 8 yıl öncesine göre 10 kat daha yeşil bir şehir kurdu. Sanayiye kurban verilen ağaçlar, tekrar diriliyor. Anadolu Otoyolu’nun Kocaeli sınırlarından geçen 70 km uzunluğundaki 133 hektarlık bölümü ağaçlandırılarak, projenin ilk etabı tamamlandı. 16 km uzunluğundaki TEM güzergâhına 8 bin 466 ağaç dikildi. Yol kenarları binlerce bitkiyle süslendi. Kocaeli’ni bir uçtan bir uca gezmek daha zevkli hale geldi. Proje, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ödüllendirildi.

 

KOCAELİ 16 ADET MESİRE ALANINA KAVUŞTU

Oluşturulan 16 mesire alanında Kocaeli sakinleri ailece bir araya geliyor, tabiatın koynunda hoşça vakit geçiriyor. Her türlü donatıya sahip mesire alanları, özellikle hafta sonları ailelerin akınına uğruyor. Körfez Çamlıtepe Mesire Alanı, Dilovası Adatepe Mesire Alanı, Çayırova Çağdaşkent İplik Deresi Mesire Alanı, İzmit Cephanelik Mesire Alanı, Çayırova Kuştepe Mesire Alanı, Kaşkaldere Mesire Alanı, Seka-Sapanca Kampı, Derince Çenedere Parkı, Derince Çınarlıdere Mesire Alanı gibi kentin her ilçesine mesire alanları yapıldı.

 

KÖRFEZ ÇEVRESİNE 23 SAHİL PARKI

Yaşamın tükendiği İzmit Körfezi, Büyükşehir’in denizden, karadan ve havadan entegre çevre politikası ile hayata döndü. Atıl ve kullanılamaz halde bulunan sahiller düzenlenerek yeni yaşam alanları oluşturuldu. Kocaeli’de 23 sahil parkı ile 22 kumsal vatandaşların hizmetine sunuldu. İzmit Körfezi çevresi artık yemyeşil oldu. Sekapark, İhsaniye, Gölcük, Eskihisar, Tavşancıl, Başiskele, Darıca, Körfez Tütünçiftlik gibi çaok sayıda sahil parkı Kocaeli’ne kazandırıldı

 

KAVŞAKLAR GELİN GİBİ SÜSLENDİ

Kocaeli’nin tüm kavşaklarında çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Kavşaklar, yeşillendirilip her biri ağaçlarla, çeşit çeşit çalı ve bitkilerle donatıldı.  Kocaeli’de ağaç dikme seferberliği şehrin merkezinde ve ilçelerde, ana caddelerde ve sokaklarda da devam etti. Şehir merkezine yüz binlerce yetişkin ağaç dikimi yapıldı. Ağaçlarla havamız da temizlendi. Kente yaşam enerjisi geldi. Ayrıca Kocaeli’ni her bahar lalelerle süsleyen Büyükşehir, bu geleneği Lale Festivali adı altında her yıl sürdürüyor.

 

1000 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA 102 TREKKİNG PARKURU

Büyükşehir, toplam uzunluğu 1000 km olan 102 trekking parkuru kurdu. Yuvacık, Akçat, Avcıköy, Karamürsel, Gölcük, Paşasuyu, Çenesuyu, Eşme ve daha onlarcası. Doğal güzellikleriyle bu parkurlar, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafından doğa yürüyüşü severlerin gözdesi haline geldi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —