Tarih: 18.03.2020 16:58

Kocaeli VDB Duyuru ! Vergi Dairesine gitmeden işlemlerinizi internetten yapabilirsiniz

Facebook Twitter Linked-in

Mükellef odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, mükelleflerin vergi dairelerinde yürütülmekte
olan işlemlerinin tamamına yakınını elektronik ortama taşındı.Artık evinizden ya da ofisinizden bilgisayarınız
veya akıllı cep telefonunuz ile 7/24, güvenli, hızlı ve kolay şekilde vergisel işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Bu kapsamda İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ uygulaması kullanılarak ödeme, beyanname verme
ve dilekçe gönderme gibi aşağıda özetlenen 148 adet tanımlı işlemi sağlıklı ve güvenilir bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

148 TANIMLI İŞLEMİ İNTERNETTEN YAPMA AVANTAJI

Gelir İdaresi Başkanlığı resmi web sitesi https://www.gib.gov.tr üzerinden yapılan duyuruya göre mükellef odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, mükelleflerin vergi dairelerinde yürütülmekte olan işlemlerinin tamamına yakınını elektronik ortama taşındığı açıklandı. Yapılan açıklamada, “Artık evinizden yada ofisinizden bilgisayarınız veya akıllı cep telefonunuz ile 7/24, güvenli, hızlı ve kolay şekilde vergisel işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu kapsamda İnteraktif Vergi Dairesi uygulamamızı kullanaraködeme, beyanname verme ve dilekçe gönderme gibi aşağıda özetlenen 148 adet tanımlı işlemi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz” ifadesinde bulunuldu.

TÜM DİLEKÇELER İNTERAKTİF ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİYOR

İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden İşe Başlama/ Bırakma,Şube Açılış /Kapanış, Adres Değişikliği, Özelge Talebi, Uzlaşma Başvurusu, Borcu Yoktur Yazısı Talebi, Mükellefiyet Durum Yazısı gibi tüm dilekçelerin elektronik ortamda İnteraktif Vergi Dairesi’nin web (ivd.gib.gov.tr) veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden verilebileceğini ve sonuçlarının takip edilebileceği belirtilen açıklamada ayrıca mükelleflerin herhangi bir konu hakkındaki başvuru veya taleplerini de genel dilekçe ile vergi dairesine gitmeden İnteraktif Vergi Dairesi’nin web (ivd.gib.gov.tr) uygulaması üzerinden elektronik ortamda verebilecekleri sonuçlarını takip edebilecekleri kaydedildi. Duyuruda ayrıca İnteraktif Vergi Dairesi aracılığı ile yapılabilecek iş ve işlemlerin listesine ivd.gib.gov.tr adresinde yer alan“Neler Yapabilirim”sekmesinden ulaşılabileceği kaydedildi.

VERGİ ÖDEME İŞLEMLERİNİZİ DE İNTERNETTEN YAPABİLİRSİNİZ

Mükelleflerin tüm vergi ödemelerini ZiraatBankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın banka kartları ile İnteraktif Vergi Dairesi’nin web adresi (ivd.gib.gov.tr) veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında ev yada ofislerinden yapılabileceği belirtilen açıklamada ayrıca, anlaşmalı tüm bankaların (https://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/yararli-bilgiler/anlasmali-bankalar-vergi-tahsil-yetkisi-verilen-bankalar) kredi kartları ile; Kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarınıza ilişkin gelir vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik İdari Para Cezası, Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi Borçları, Pasaport Harcı ve Değerli Kağıt Bedeli, TapuHarcı, T.C. Kimlik Kartı Bedeli, Ecrimisil Borçları, Veraset ve İntikal Vergisi, Yapılandırılmış / Taksitlendirilmiş Borçlar, Yurtdışından Getirilen Telefonların Kullanım İzin Harcı,ödemelerinin de İnteraktif Vergi Dairesi’nin web adresi (ivd.gib.gov.tr) ve mobil (GİB Mobil) uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında ev yada ofislerinden ödeyebilecekleri belirtildi. Gelir İdaresi Başkanlığı resmi web sitesi https://www.gib.gov.tr üzerinden yapılan açıklamada ayrıca mükelleflerin tereddüt ettikleri veya bilgi almak istedikleri vergisel konular hakkında Vergi İletişim Merkezi VİMER -189'u da arayabilecekleri kaydedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —