Tarih: 15.06.2012 12:40

Kocaeli Valiliği'nden sınav duyurusu!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Valiliği bugün yapılacak LYS sınavına ilişkin bir açıklama yaptı. Valilik sınavda yapılmaması gerekenleri önemle belirtti. 

 

 

Kocaeli İl merkezinde 2012 Lisans Yerleştirme Sınavları LYS-1 yarın saat 10:00’da 47 binada, LYS-5 yarın öğleden sonra saat  14:30’da 6 binada, LYS-4  17 Haziran 2012  Pazar günü saat 10:00’da 28 binada, LYS-3  23 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 10:00’da 46 binada, LYS-2 24 Haziran 2012 Pazar günü saat 10:00’da 28 binada yapılacaktır.

 

Bu sınavda yaklaşık 5.855 kişinin görev alacaktır.

 

 

Adayların huzur ve güven içerisinde sınav olabilmeleri için ilgili kurumlar tarafından  alınan önlemler aşağıya çıkarılmıştır.

 

1-Sınava girecek adayların ve sınavda görevli olan kişilerin  ulaşımlarının sağlanması amacıyla; sınavın yapılacağı bölgelere sabah oturumlarında saat 08:00 dan itibaren araçlar artırılarak ulaşım sağlanacaktır.

 

2-Sınav günü sınavın yapılacağı binalarda saat 08.00’ da yeteri kadar personel ile binaların dış emniyeti  ilgili güvenlik birimleri tarafından sağlanacaktır.

 

3-Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzerleri emniyet görevlileri tarafından elle veya detektörle aranacak; çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç) bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik / mekanik cihaz sınav binasına kesinlikle alınmayacaktır.

 

4-Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece T.C Kimlik Numarası ve şifreleri ile internetten kendilerinin edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı veya süresi geçerli pasaportu ile alınacaklardır.

 

5-Sınava giren adaylardan ilgili sınava ait Sınava Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı/ süresi geçerli pasaportu yanında olmayan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaktır.

 

6-Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker ÖSYM tarafından her bir aday için temin edilecektir. Adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

 

7-Sınavın yapıldığı her salona en az bir adet duvar saati ÖSYM tarafından temin edilecektir.

 

8-Sınav süresince, sınav binasında Bina Sınav Sorumlusu ve emniyet görevlileri dışında hiç kimsede cep telefonu ve iletişim aracı bulunmayacaktır.

 

9-Sınav başladıktan sonra, sınavın toplam süresinin 3/4’ü kadar zaman geçmeden (toplam süresi 120 dakika olan sınavda 90 dakika geçmeden) ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaklardır.

 

10-Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaktır. Sınav salonundan dışarıya çıkan aday kesinlikle sınav salonuna geri alınmayacaktır.

 

11-Sağlık nedeniyle sınav süresince tuvalet ihtiyacı olanlar bu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile ÖSYM’ye bildirecekler ve kendilerinin özel bir sınav binasında sınava alınmalarını talep edebileceklerdir.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —