Tarih: 25.02.2015 11:20

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.dr. Sadettin Hülagü Kent Konseyi’ne konuk old

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve Genel Sekreter Gültekin Görüm’ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, KBB Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut, Kocaeli Valiliği AB İl Koordinatörü Enver Düz, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Özbek, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Soner Şahin, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok, Türk-İş Sendikası Kocaeli Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Genç İş Adamları Derneği Başkanı Nurhayat Güldüren, Atlı Spor Kulübü Başkanı Selçuk Çakır,  Kadıköy Mahalle Muhtarı İsmail Hakkı Yıldırım katıldı.

Fotoğraf sergisini gezdi

Toplantı öncesinde Kent Konseyi Gençlik Meclisi Fotoğrafçılık Kulübü üyelerinin ödül alan fotoğrafları ve Kültür Sanat Turizm Çalışma Grubu Üyesi Karikatürist Ertan Ayhan Sertöz’ün karakalem çalışmalarından oluşan sergiyi gezen Rektör Hülagü ve Kent Konseyi Yönetimi, Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Nurşah Şahin ve başkan yardımcısı Faruk Köseoğlu’dan eserler hakkında bilgi aldı. İşitme engelli karikatürist Ertan Ayhan Sertöz’ün çalışmaları hakkında da Hüseyin Sert’ten bilgi alan Rektör Hülagü, tüm çalışmalara hayran kaldığını belirterek, sanatçıları tebrik etti.

Sergi sonrası Ertan Ayhan Sertöz tarafından çizilen karakalem portresi kendisine hediye edilen Rektör Hülagü, eseri çok beğendiğini söyleyerek çok teşekkür etti.

Üniversite’yi anlattı

Yemek eşliğinde başlayan toplantının açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk yaparken Yürütme Kurulu Üyeleri de kendini tanıtarak, kısa süre önce göreve gelen Rektör Hülagü’ye hayırlı olsun temennisinde bulundular. Kocaeli Üniversitesi hakkında istatiksel bilgiler veren Rektör Hülagü, Üniversitenin kapasitesini en üst seviyeye çıkarmak için tüm birimler ile ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Göreve başladıkları ilk iki ay her birim ile görüştüklerini söyleyen Rektör Hülagü, ayrıntılı olarak her şeyi sorduklarını ifade etti. Bu doğrultuda çalışanı desteklemek, az çalışanı da motive etmek ilkesinden hareketle kardeşlik ortamında var olan sistemi düzenlemeye çalıştıklarını vurguladı.

“Kent üniversiteye sahip çıkmalı”

Alışılmışın aksine öğrenciler ile farklı ve sıcak bir diyalog içinde olan Rektör Hülagü; “Öğrenciler konuşmaya hasret. Araya aşılmaz setler koymak öğrencilerimizi kazanmamıza değil bilakis onları kaybetmemize sebep olur. Bizi biz yapan değerleri korumamız gerekiyor.” dedi. Üniversitede öğrenim gören yabancı öğrencilere de dikkat çeken Rektör Hülagü, bu anlamda özellikle Türki Cumhuriyetlerden güzel tepkiler aldıklarını belirtti ve Avrupa’da yaşayan Türk öğrencilerin de Kocaeli Üniversitesi’ne gelmek istediklerini söyledi.

Kocaeli Üniversitesi’nin başarısını arttırmak için kentin Üniversiteye sahip çıkmasının ve üniversite sanayi iş birliğinin yapılması gerekliliğine vurgu yapan Rektör Hülagü, özellikle Kocaeli Kent Konseyi ile ortak çalışma ve projelerde yer almanın herkesin lehine olacağını söyledi.

Genel sekreter görüm kent konseyi’nin önemli projelerini anlattı

Rektör Hülagü’nün konuşmasının ardından Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, aylık faaliyet raporunu sundu ve rektörü bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen önemli projelerden bahsetti. Özellikle engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak adına çeşitli önlemlerin alındığını belirten Görüm, bu manada kamu görevlilerine işaret dili eğitimi verdiklerini ve akülü araç kullanan engelli vatandaşlar için Şarj Dolum İstasyonu Projesi’nde son noktaya geldiklerini ifade etti. Meclis ve Çalışma Grupları aracılığı ile her kesimin sorunlarına çözüm üretme çabasında olduklarını söyleyen Görüm, sivil toplum kuruluşları ile sıkı bir işbirliği içinde olduklarına dikkat çekti.

Teşekkür etti

Davetlerini kırmayarak toplantıya katılan Rektör Hülagü’ye teşekkür eden Başkan Köktürk, Üniversite ve Kent Konseyi birlikteliğinde güzel projelere imza atmak istediklerini söyleyerek kendisine çalışmalarında başarılar diledi. Rektör Hülagü ise toplantının kendisi için çok verimli geçtiğini söyleyerek nazik davetlerinden dolayı kent konseyi yönetimine teşekkür etti. Kent Konseyi ile her türlü çalışma ve projeye hazır olduklarını belirten Hülagü, başarılı çalışmaların devamını diledi. Toplantı iyi dilek ve temennilerle son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —