Tarih: 03.11.2014 12:02

Kocaeli Ülkü Ocakları üniversite teşkilatı istişare toplantısı

Facebook Twitter Linked-in

 Birlik ve beraberliğin pekişmesini sağlayan kahvaltı programında Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı Sayın İbrahim Özcan bey konuşma yaptı. Konuşmada ülke gündemine değinen İbrahim Özcan Bey; "Tam bir kalleşlikle şehit edilen askerlerimizin yüreğimizde meydana getirdiği hezeyan soğumadan, eşinin yanında katledilen astsubayımızın haberini aldık. Hükumetin yaptığı hatalar, dış politikadaki rezillikleri, teröre verdiği tavizler bu acılarımızın sebebidir. Milletimizin vicdanına ağır darbe vuran bu olayların hesabı elbet sorulacaktır. Türk Milleti bu devletin asıl sahibi olarak zamanı gelince her şeyin hesabını soracaktır.

 

 

Bu noktada Atatürk'ün Gençliğe Hitabında söylediklerinin çıktığını görmekteyiz. yinede "Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!" sözleri bu sıkıntılı dönemin aşılması görevini bizlere vermektedir.

 

 

Ancak; tarihten ders almak zaruretimiz vardır. Türk Genci akıllıdır. Çanakkale'de verdiğimiz şehitler o dönemin aydın Türk Gençleri idi. 12 Eylül sürecinde okulunu şehit olarak, Yusufiye de eza görerek bırakan ağabeylerimizden gördüğümüz üzere eğitim hayatını başarılı bir şekilde tamamlamanız sizlerin Türk Milleti'ne verebileceğiniz en değerli hizmettir." dedi.

 

 

İl Başkanımız daha sonra üniversiteli kardeşlerimizin okulları ile ilgili sıkıntılarını, eğitim hayatlarını zorlaştıran etkenleri bizzat kendilerinden dinledi. Konunun konsey seçimlerine gelmesi üzerine ÖZCAN; "Üniversite için konsey seçimleri büyük bir önem arz etmektedir. Fakültelerinde aday olan arkadaşlarımızın bu seçimleri kazanmaları yine sizlerin sorumluluğudur.

 

 

Hepinizin gerekli hassasiyetle bu konuya eğildiğiniz biliyorum, ancak çok daha büyük bir özveri ile Yüksek Öğrenim Birim Başkanımız Oğuzhan ÇELEBİ Bey'in talimatlarını yerine getirmenizi bekliyorum." dedi.

 

 

Kahvaltıdan sonra çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —