Tarih: 28.05.2014 13:12

Kocaeli Soma gibi!

Facebook Twitter Linked-in

Soma'da insanlar kömürden ölüyorlar. Kocaeli'nde de insanlar oksijensizlikten, kirli hava solumaktan ölüyor” dedi. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, seçim bölgesini karış karış gezmeye devam ediyor. Türkkan’ın son durağı sendikalardı. Farklı meslek gruplarına bağlı sendikaları gezen  Türkkan turuna Liman –İş sendikasıyla başladı.  

 

Derince Limanı’nın özelleştirilmesine karşı çıkan işçileri liman önünde kurdukları çadırda ziyaret eden Türkkan, vatan toprağının satılıp peşkeş çekilmek istenmesinin karşısında olduklarını söyledi. Kocaeli’yi Soma’ya benzeten Türkkan “Bu kentin Soma'dan farkı yok. Soma'da insanlar kömürden ölüyorlar. Kocaeli'nde de insanlar oksijensizlikten, kirli hava solumaktan ölüyorlar” diye konuştu. 

 

Derince Limanı’nın ardından Türk Emekli-Sen’e geçen Türkkan emekliler ile bir araya geldi. 850 lira maaş ile hayat mücadelesi veren emeklilerin yaşam serüvenini dinledi.  MHP Kocaeli Milletvekilinin bir sonraki durağı ise Bağımsız Sağlık Sendikası’ydı. En çok taşeron işçinin çalıştığı meslek gruplarının başında gelen sağlık sektörünün sorunlarıyla ilgili notlar alan Türkkan yaşanan sıkıntıları Meclis gündemine getirecek.

 

Lütfü Türkkan Bağımsız Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Sami Ayyıldız’ı dinledikten sonra “bu ülkede sağlık sistemi çökmüş” yorumunu yaptı.  Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı İbrahim Özcan ile birlikte sendikaları dolaşan Türkkan’ın son durağı ise Başkanlığını Süleyman Pekin’in yaptığı Türk Eğitim – Sen’in Kocaeli şubesiydi. Pekin’den de öğretmenlerin sorunlarıyla ilgili bilgi alan Türkkan eğitim hayatında yaşanan sıkıntıları da TBMM gündemine taşıyacak. 

 

MHP’liler Engin Alan’a gidiyor

 

Öte yandan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay ve MHP Isparta Milletvekili Nevzat korkmaz bugün saat 11.00'de MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ı Sincan Cezaevi'nde ziyaret edeceklerdir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —