Tarih: 23.04.2015 14:28

Kocaeli, organ bağışında Türkiye’de dördüncü sıraya yükseldi

Facebook Twitter Linked-in

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen panele, Kocaeli Üniversitesi  Tıp Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Zafer Utkan, Kocaeli Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Mürsel Durmaz, İl Müdür Yardımcısı Dr. Arzu Aşı,  Şube Müdürü Yaşar İşler, İzmit İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Levent Özkan, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysel Gürkan katıldı.

KONU İLE İLGİLİ SUNUMLAR YAPILDI

Moderatörlüğünü Kocaeli Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazım Mutlu’nun yaptığı Panelde;  Açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan’ın yaptığı panelde,  Kocaeli Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Mürsel Durmaz’ın organ nakli ile ilgili yaptığı sunumda “Organ Bağışı toplumsal bir konu. Organ nakil ve bağışı konusundaki sayısal veriler insanların bilgilendirilmesi ve bilincin oluşturulması amacımızdır.

Sahada yaptığımız çalışmalar meyvelerini veriyor. Biz de Kocaeli olarak aldığımız bağışlarla Türkiye’de dördüncü sıraya yükseldik. Her yıl organ nakli bekleyen insan sayısı artarken organ bağışı ise yetersiz kalmakta. Bu durum Türkiye'de organ bağışının yeterli düzeyde olmadığının göstergesidir. Organ naklinde canlı nakilden çok kadavradan nakil sayısını arttırmak gerekmektedir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —