Tarih: 19.08.2012 08:25

Kocaeli maviyle yeşilin kenti oldu!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kent Konut’un İzmit Kent etaplarının alt bölümünde kalan vadide incelemelerde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, otobanın da altından geçen bu alanda yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması yapılması talimatını verdi. Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Diktiğimiz milyonlarca fidan, ağaçlandırdığımız vadilerle Kocaeli yeşil ve maviyle anılan bir kent oldu’’ dedi.

 

İFTAR ÖNCESİNDE İNCELEME

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Kent 4. Etap’ta oturan vatandaşlarla düzenlenen iftar programı öncesinde evlerin hemen altında bulunan vadide incelemelerde bulundu. Kent Konut Genel Müdür Yardımcısı Tahir Akman ile birlikte otobanın da altından geçen vadide incelemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, bu bölgede yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması yapılması talimatını verdi.

 

YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMASI

Kent Konut’un yaptığı İzmit Kent’in tüm etapları, Erenler-Cedit Konutları’nda oturan binlerce kişiyi ilgilendiren proje kapsamında 4. etabın alt tarafında kalan alan, otobanın altından geçen bölümüyle birlikte elden geçirilecek. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından bu alanda ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışması yapılacak. Bayırlık alanın uygun bölümlerine oturma grupları ve çocuklar için oyun grupları konulacak.

 

HALKIN YARARINA NE VARSA

Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgede yaşayan binlerce kişinin gölgesinde serinleyeceği ağaçlar, yürüyüş ve spor yapabileceği bölümler, çocuklar için oyun alanları meydana geleceğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Halk için, halkın yararına ne varsa Büyükşehir olarak biz oradayız. Hedefimiz Kocaeli’nde ağaçlandırılmadık, yeşillendirilmedik bir alan bırakmamak. Bu hedefimiz doğrultusunda 5 milyon fidanı toprakla buluşturduk’’ ifadesini kullandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —